Mai multe locuri de muncă disponibile

Fiind cel mai mare oraș din țară, aici au sediile și cele mai multe companii internaționale, dar și întreprinderi mici și mijlocii. Este un oraș cu multe oportunități profesionale și aici găsești foarte multe locuri de muncă disponibile în mediul privat, dar și public. Probabil că poți găsi ușor de lucru în orice domeniu de activitate ai vrea să lucrezi sau ai deja experiență. Capitala îți oferă ocazia să explorezi joburile care îți plac, plus că aici sunt cele mai mari salarii din țară. S-ar putea ca traiul să fie mai scump, dar te poți bucura de venituri mai mari decât în provincie.

Mai ales dacă găsești un loc de muncă avantajos și îl obții, poți să te gândești să te muți în Capitală. 

Oportunități de studiu și învățare

Tot în Capitală găsești cele mai multe universități și facultăți din România. Indiferent ce domeniu de studiu îți dorești să urmezi, în București ai ocazia să găsești cele mai multe specializări dintre care poți alege. Important este să te informezi care sunt domeniile care te interesează, care sunt facultățile și universitățile care au aceste domenii în oferta de studii și care este procesul de admitere la facultate. 

De asemenea, tot în București găsești și cele mai multe cursuri suplimentare pe care le poți face, pentru a te perfecționa sau a dobândi specializări noi. Pentru a face acest lucru, te încurajăm să cauți, tot așa, cursuri și ateliere din domeniile care te pasionează sau în care vrei să te perfecționezi pe viitor. 

Multe evenimente

Capitala este un oraș cu multe evenimente culturale, dar și distractive, de entertainment. De la piese de teatru, cinematografe, la activități în aer liber, evenimente de tip street food, artă urbană, expoziții – aici găsești ceva pentru toate gusturile. Mai ales dacă îți place să cunoști oameni noi, să te inspiri și să-ți cultivi hobby-urile, este un oraș numai bun. 

Parcuri și zone cu multă verdeață

Din exterior, poate părea că Bucureștiul este un oraș destul de aglomerat, cu trafic, praf și mult ciment. Însă are și cele mai mari parcuri din țară și este înconjurat de câteva păduri. Dacă ai chef, te poți plimba oricând prin Grădina Botanică sau prin Parcurile Tineretului, Herăstrău, IOR , Cișmigiu, Moghioroș sau Delta Văcărești. Are și zone cu multă verdeață, mai ales în partea de nord. 

Magazine și restaurante pentru toate gusturile

Spre deosebire de alte orașe din țară, aici vei găsi toate lanțurile mari de magazine, cu program prelungit. Ai, de asemenea, și multe mall-uri și centre comerciale, mai ales dacă ești pasionată de shopping – ai de unde alege! Poți găsi magazine pentru toate buzunarele și pentru toate gusturile. În plus, dacă ești gurmandă, aici găsești o varietate mare de restaurante, pizzerii, fast-food-uri  – de la care poți chiar să comanzi prin aplicațiile online, fără să te deplasezi. 

Diversitatea oamenilor

Bucureștiul este cunoscut pentru că găzduiește oameni din toate colțurile țării, ba chiar și din alte naționalități. Deci dacă vrei să îți faci prieteni aici, vei găsi ușor oameni cu care să interacționezi, din același domeniu de activitate cu tine sau din domenii conexe. Tot ce trebuie să faci este să-ți întinzi antenele, să fii sociabil și prietenos și să ieși mai des. 

Poți călători mai ușor 

Lângă București se află cel mai mare aeroport al țării (Henri Coandă, Otopeni), care are cele mai multe zboruri internaționale. De aceea, îți va fi mult mai ușor să pleci în orice vacanță ți-ai dori. Tot ce trebuie să faci este să alegi destinația dorită și să-ți rezervi biletele din timp (sau poate găsești ieftine și pe ultima sută de metri). De asemenea, din București ești destul de aproape și de mare, și de munte, cu trenul sau cu autocarul / mașina personală. 

Foto: Dragoș Gontariu, George Bakos/Unsplash