Dacă parcurgi etapele corect și nu faci câteva greșeli comune, părul tău va arăta minunat, iar satisfacția va fi enormă. Iată tot ce trebuie să știi înainte să te vopsești acasă!

1. Nu te lăsa influențată de părul modelului de pe cutia cu vopsea

Fotografiile femeilor de pe cutiile cu produs sunt foarte frumoase, iar părul lor arată extraordinar. Cu toate acestea, nuanța din poză nu este 100% aceeași cu rezultatul pe care urmează să-l obții acasă.

De regulă, vei obține o nuanță puțin mai deschisă, căci vopselele din supermarket vor fi mai puternice decât cele folosite în salon. Astfel, utilizează ca referință o mostră de culoare, prezentă de obicei în magazin, sau imaginea culorii de pe ambalaj, de regulă prezentată într-un pătrat sau cerc mic, pe spatele cutiei.

2. Cumpără o vopsea de calitate

Fie că o cumperi online sau dintr-un magazin fizic, vopseaua aleasă nu trebuie să fie nici cea mai ieftină, nici cea mai costisitoare. Deși calitatea este reflectată și de preț, aceasta este dată, în primul rând, de felul în care formula este creată.

Așadar, pentru rezultate optime, alege întotdeauna o vopsea de păr profesională, cu ingrediente de cea mai bună calitate. Poți încerca vopseaua de păr Fanola de la HNI Cosmetice, îmbogățită cu antioxidanți care revitalizează părul după colorare.

De multe ori, vopseaua profesională vine la pachet cu indicații mai clare de folosire, iar acest lucru duce mereu la un rezultat mai bun.

3. Cumpără întotdeauna două cutii de vopsea

Nu poți ști niciodată de cât produs va avea nevoie părul tău, în realitate. Chiar dacă ai părul până la nivelul umerilor, o podoabă capilară bogată poate necesita mai mult de o cutie de vopsea.

Astfel, atât timp cât nu ai o tunsoare foarte scurtă, tip pixie, cumpără mereu o cutie în plus, pentru a evita situația neplăcută în care nu poți vopsi uniform tot părul. Dacă nu vei avea nevoie și de cutia suplimentară, nu este nicio problemă; o poți folosi data viitoare!

4. Asigură-te că ai toate ustensilele necesare

Înainte de a începe procesul, asigură-te că ai o pelerină de plastic pentru acoperirea hainelor, un set sau două de mănuși, un pieptăn special pentru vopsit, o pensulă de aplicare, un vas în care să amesteci produsul, două oglinzi (pentru vizibilitate completă) și, bineînțeles, cleștișori și agrafe pentru păr.

5. Protejează-ți scalpul și tenul

Fie că alegi o vopsea naturală, profesională, cu sau fără amoniac, aceasta este posibil să îți păteze și să îți irite scalpul și conturul frunții și al feței.

De aceea, nu uita să îți masezi ușor scalpul cu un ulei precum cel de cocos, pentru a crea o barieră de protecție. De asemenea, aplică o cremă hidratantă grasă pe conturul feței, în strat mai gros, pentru a evita petele și inflamația.

6. Lucrează în secțiuni

După ce ai respectat toți pașii de mai sus, este timpul să treci la treabă. Dacă vrei un rezultat uniform, ca la salon, este esențial să prinzi părul în secțiuni, indiferent cât este acesta de bogat.

Chiar dacă aplicarea vopselei după tehnica șamponării poate părea simplă și eficientă, experții te sfătuiesc să o eviți dacă nu vrei să întâmpini probleme, precum porțiunile nevopsite.

7. Folosește balsam la final

Majoritatea cutiilor cu vopsea conțin și un pliculeț cu balsam. Scopul acestuia este să închidă cuticula și să păstreze nuanța dorită, fără să închidă mai mult culoare părului.

Așadar, este esențial să nu sari peste acest pas. Iar dacă balsamul din cutie nu este pe placul tău, poți folosi cu încredere propriul tău balsam.

În final, nu uita să clătești foarte bine orice urmă de produs și să eviți folosirea plăcii și a ondulatorului măcar pentru câteva zile. Astfel, vei avea un păr strălucitor, sănătos și fabulos!

Sursa foto: pexels.com