1. Liposucție

Liposucția reprezintă o operație minim invazivă, prin care se îndepărtează excesul de grăsime corporală. Aceasta poate fi utilizată în mai multe zone ale corpului, în locurile în care țesutul adipos persistă în ciuda sportului și dietei. Este important de știut că liposucția nu tratează supraponderea și obezitatea, ci ajută la remodelarea corporală în cazul persoanelor cu greutate normală.

Procedura presupune aspirația grăsimii de sub piele utilizând o canulă (tub subțire), inserată printr-o incizie foarte redusă. După recuperare, cicatricile sunt slab vizibile în urma acestei proceduri. 

  1. Abdominoplastie

După naștere, multe femei se confruntă cu exces de piele și grăsime în zona abdominală, chiar și după scăderea în greutate. În aces caz, abdominoplastia vine în ajutor. Aceasta presupune îndepărtarea chirurgicală a pielii în exces și țesutului adipos, folosind bisturiul. De asemenea, în cadrul procedurii, mușchii abdominali sunt repoziționați pentru a-i conferi abdomenului un aspect tonifiat. 

  1. Vaginoplastie

După nașterea naturală, lărgirea canalului vaginal poate reprezenta o consecință. Deși după naștere vaginul revine treptat la dimensiuni normale în mod natural, acesta nu va mai fi exact ca înainte. Astfel, viața sexuală poate avea în continuare de suferit. Pentru această problemă există procedura de vaginoplastie, o intervenție de rejuvenare. Operația constă în micșorarea vaginului, pentru a-i reda tonusul. 

  1. Labioplastie

Nu doar vaginul are de suferit după nașterea pe cale naturală, ci și labiile mari și mici (vulva), care pot avea dimensiuni mai mari decât înainte. Acest lucru se poate transforma într-un complex pentru unele femei. De asemenea, labiile prea mari pot afecta actul sexual, dar și activitățile fizice. În plus, pot face dificilă purtarea anumitor piese vestimentare. Problema poate fi soluționată cu ajutorul labioplastiei.  Labioplastia este o procedură chirurgicală utilizată pentru îmbunătățirea aspectului labiilor. 

  1. Lifting mamar

După finalizarea alăptării, sânii lăsați sau ptoza mamară reprezintă o problemă cu care multe femei se confruntă. De asemenea, sânii pot fi asimetrici după alăptare. Liftingul mamar reprezintă o procedură de ridicare a sânilor, prin care se îndepărtează excesul de piele de la nivelul sânilor, apoi aceștia sunt repoziționați. Astfel, procedura te ajută să ai din nou sâni fermi, voluminoși și cu aspect tânăr. Poți efectua lifting mamar la clinica Cosmedica.

  1. Augmentare mamară

Augmentarea mamară presupune mai multe tipuri de proceduri de mărire a sânilor. Cea mai populară este metoda cu implanturi, care presupune efectuarea unei incizii în zona de sub sân, în jurul areolei sau în zona axilei. Se vor utiliza implanturi de silicon de diferite mărimi. Cele cu silicon imită mai bine sânul natural.

O metodă mai puțin invazivă de mărire a sânilor este augmentarea mamară cu grăsime proprie. Aceasta se asociază cu liposucția, pentru recoltarea de grăsime proprie din zonele cu probleme. Apoi, grăsimea este injectată la nivelul sânilor. Rezultatul este mult mai natural decât în cazul augmentării mamare cu implanturi. 

Așadar, problemele estetice cauzate de sarcină pot fi rezolvate rapid cu ajutorul operațiilor estetice. Totuși, înainte de a apela la o operație estetică, trebuie să te gândești bine dacă mai urmează și alte sarcini. 

Dr. med. Priv. Mihai Chertif M.D.

Chirurgie plastica si estetica

Administrator Clinica Cosmedica Baia Mare

www.cosmedica.ro

https://www.instagram.com/clinica.cosmedica/