În anticariat găsești cărți second-hand din toate domeniile tale de interes, cum ar fi: literatură română și străină, cărți în limbi străine, cărți tehnice, cărți de spiritualitate sau cărți de dezvoltare personală. De asemenea, într-un anticariat, tot timpul vei putea cumpăra cărți la reducere, iar pentru unele titluri nu vei plăti mai mult de 3 lei, așadar ai posibilitatea să-ți completezi rafturile bibliotecii cu toate titlurile de care ai nevoie. 

Iată principalele beneficii pe care le obții dacă-ți cumperi cărți dintr-un anticariat:

  1. Prețuri pentru bugete mici

Indiferent de bugetul pe care l-ai planificat pentru achiziția cărților de pe lista ta, într-un anticariat găsești cărți la 3 lei din orice domeniu te interesează. Fie că vrei să te cufunzi în paginile unei cărți din literatura clasică, fie că dorești să te delectezi cu o poveste de dragoste, ai mii de cărți din care să o alegi pe cea potrivită ție. Dacă ți-ai propus să începi un nou capitol în viața ta, cu ajutorul cărților de specialitate din oferta anticariatului, poți să-ți dezvolți cunoștințele și să te specializezi în domeniul care te pasionează. 

  1. Descoperi cărți ce nu s-au reeditat

Anticariatul îți pune la dispoziție o varietate de titluri care nu au fost reeditate de edituri, drept urmare, nu le mai poți găsi în librării. În general, acestea sunt cărți de specialitate din domenii precum filosofie, psihologie, economie ori cărți tehnice, însă din categoria cărților care nu au fost reeditate pot face parte și anumite titluri ce aparțin literaturii clasice ori literaturii române. 

  1. Găsești cărți de cultură generală 

De pe rafturile bibliotecii tale nu trebuie să lipsească acele cărți care au intrat în istoria omenirii, dar nici cărțile de cultură generală, care te ajută să-ți completezi cunoștințele cu informații noi. Ai nevoie și de cărți clasice în bibliotecă, astfel că, într-un anticariat găsești cele mai cunoscute opere ale lumii, la prețuri avantajoase, de la edituri precum: Humanitas, Editura Univers, Editura Academiei Române, Editura Polirom etc. 

  1. Primești recomandări de la anticari

Oricând te afli în impas și nu știi ce carte să mai citești, o vizită la anticariat îți poate fi foarte utilă pentru a descoperi titluri noi. Anticarii profesioniști îți pot face recomandări de cărți potrivite gusturilor tale, astfel încât lectura să fie o adevărată delectare. Poți solicita ajutorul anticarilor pentru afla disponibilitatea unui titlu, pentru recomandări de cărți, pentru a identifica titlul dorit la raft etc.

  1. Ajuți mediul înconjurător

Un anticariat achiziționează cărți de la alți cititori, așadar, atunci când cumperi cărți second hand contribui la protejarea mediului prin reducerea consumului de materii prime necesare pentru tipărirea cărților. După ce ai citit cărțile, le poți vinde anticariatului tău preferat, și în acest fel ajuți planeta. 

  1. Găsești cărți în stare bună

Anticarii au experiență de lucru cu cărțile și selectează atent toate titlurile ce sunt puse la vânzare. Așadar, în anticariat vei găsi doar cărți în stare bună sau foarte bună. Pentru că activitatea anticariatelor a evoluat în ultimul timp, ai posibilitatea să-ți cumperi cărți în stare nouă, uneori la prețuri mult mai mici decât în librării. 

Lectura este o activitate tot mai practicată datorită efectului său relaxant, iar oferta de cărți pe care un anticariat o pune la dispoziție este tot mai diversă. Oricând îți dorești noi cărți, intră pe site sau vizitează fizic anticariatul tău preferat și alege din miile de volume disponibile.