Copiii au tendința de a fi un pic prea atașați de dispozitivele electronice, așa cum sunt telefoanele mobile și tabletele. Ca părinți, știm că este un comportament dăunător, care poate duce la dependență și încercăm pe cât posibil să-i ținem la distanță de aceste device-uri. 

Deși pare complicat să-ți determini copilul să se desprindă de telefon sau tabletă, există tot felul de trucuri prin care poți să-l obișnuiești să facă asta. Iată câteva dintre ele:

Încurajează-l să aibă alte activități

Cea mai bună metodă de a-l face să uite complet pentru câteva ore de telefon și tabletă este să-i găsești o activitate educativă și captivantă pentru el, cum ar fi niște cursuri pe care să le urmeze periodic. Spre exemplu, îl poți înscrie la niște cursuri de limbă engleză, foarte utile și de care aproape orice copil va fi încântat, pentru că este limba vorbită de supereroii lor preferați. Dar există și alte variante: inspiră-te de aici și cu siguranță vei găsi o activitate care va fi pe gustul copilului tău.

Stabilește-i un program de joacă la telefon sau tabletă

Atunci când i-ai cumpărat telefon și tabletă, ai făcut-o din convingerea că îi vor fi utile. Însă, odată ce descoperă jocurile, copilul va fi greu de convins să renunțe la device. Ca părinte responsabil ar trebui să-i stabilești un program zilnic de joacă, jumătate de oră pe zi este mai mult decât suficient și doar după ce își termină lecțiile, ca recompensă. 

Evită dispozitivele electronice în timp ce învață

Bineînțeles că un telefon sau o tabletă îi poate ușura activitatea de studiu, dar asta îi poate dăuna în timp, pentru că se poate obișnui să primească prea repede niște răspunsuri sau să renunțe atunci când ele întârzie să apară. În plus, folosirea dispozitivelor în timp ce-și face lecțiile îi va stimula și mai mult apetitul pentru acestea. 

Joacă-te cu el

Ține-l ocupat jucându-vă împreună. Evident, joaca poate fi extrem de distractivă și, în plus, creează o legătură și mai strânsă între voi. Orice copil va fi foarte încântat să se joace cu părintele său, fie că este vorba de board game-uri sau jocuri inventate de voi. De pe Exchange Family Center vei afla de ce este important să te joci împreună cu copilul tău și cum îi va influența personalitatea acest lucru și vei descoperi câteva idei bune pe care să le pui în aplicare.

Fii un exemplu pentru el

Copiii împrumută foarte mult din comportamentul părinților, Dacă el o să te vadă pe tine petrecând mult timp cu telefonul în mână, așa va face și el. Astfel, când sunteți împreună acasă, încearcă să stai și tu departe de telefon.