Curățare corectă a pielii
Curățarea zilnică a tenului, dimineața și seara, ajută la eliminarea machiajului, a sebumului în exces, a impurităților, a celulelor moarte și a oricăror compuși care pot înfunda porii. Însă este foarte important ca produsul de curățare să fie unul delicat, de exemplu, apă micelară sau un demachiant cu ingrediente naturale. Completează cu spălarea feței cu apă curată și lasă pielea să se usuce fără a o șterge cu prosopul. Curățarea corectă a pielii nu implică doar tenul, ci și restul corpului. Alege un produs de curățare blând, iar, dacă ai pielea sensibilă sau foarte uscată, poți opta pentru un ulei de duș sau dermatocosmetice.
Hidratare în profunzime
Loțiunea tonică, ce are rolul de a curăța orice reziduuri rămase pe față, ar putea fi puțin prea agresivă pentru piele. Poți omite acest pas, însă poți folosi un ser cu colagen, care ajută la păstrarea elasticității pielii. Produsele cu acid hialuronic sunt, de asemenea, foarte eficiente în hidratarea și păstrarea fermității pielii, iar acest compus îl vei găsi și printre ingredientele cremelor de corp, la fel și retinolul, antioxidanții sau acizii din fructe (AHA).
După aplicarea serului, folosește crema hidratantă potrivită tipului tău de ten. Poți opta, de exemplu, pentru creme antirid pentru toate tipurile de ten sau pentru una special concepută pentru un anumit tip de piele.
Exfoliere, pentru a reda strălucirea
Exfolierea pielii ajută la eliminarea celulelor moarte, care oferă un aspect tern. În plus, exfolierea stimulează microcirculația, netezește textura pielii și o ajută să absoarbă mai bine substanțele active pe care le folosești în rutina de îngrijire zilnică. Dacă îți dorești un aspect mai tânăr al pielii, nu uita să folosești un body scrub de calitate, dar și un produs pentru exfolierea feței, blând, o dată pe săptămână.
Un stil de viață sănătos
Una dintre cele mai simple și eficiente metode de a păstra tinerețea pielii este să dormi suficient. În timp ce dormi, celulele din organism se înnoiesc și se repară și acest lucru este valabil și pentru piele. Un somn de proastă calitate contribuie la îmbătrânirea prematură a pielii.
De asemenea, substanțele din țigări modifică producția de colagen și elastină, în timp ce acumularea acestor toxine contribuie la apariția cearcănelor și pungilor de sub ochi și dă tenului un aspect tern.
Razele ultraviolete accelerează procesul de îmbătrânire, diminuând cantitatea, dar și calitatea fibrelor care compun pielea. Acestea sunt prezente pe tot parcursul anului, de aceea, este recomandat să folosești o cremă de protecție solară cu spectru larg anti-UVA și UVB în fiecare zi. De asemenea, crema ar trebui să aibă un factor de protecție solară de minimum 30.
O alimentație bogată în antioxidanți
Antioxidanții sunt acei compuși care apără corpul de daunele provocate de stresul oxidativ generat de un exces de radicali liberi. Acest exces poate să fie provocat de stres, oboseală, o alimentație dezechilibrată, deshidratare, poluare etc. Este recomandat să incluzi în dietă alimente bogate în vitaminele C, E, A, dar și seleniu. Iar, dacă nu reușești să acoperi necesarul recomandat zilnic, poți apela și la suplimente alimentare care le conțin.
Nu în ultimul rând, hidratarea este esențială pentru menținerea sănătății pielii. Așa cum o hidratezi din exterior, cu produse de îngrijire potrivite, trebuie să o faci și din interior, cu o cantitate adecvată de apă consumată zilnic.
Anticiparea poate să fie una dintre cele mai bune metode de a menține tinerețea pielii. Începând de la vârsta de 30 de ani, fiziologia pielii se schimbă, iar, în funcție de stilul de viață, aceasta poate îmbătrâni mai rapid sau mai lent. Sfaturile simple de mai sus te vor ajuta să-ți menții pielea tânără cât mai mult timp.
Sursa foto: Freepik