Mobila se umple de praf și grăsime, frigiderul și lada frigorifica mare se murdăresc pe exterior, dar și înăuntru, iar aragazul și chiuveta se pătează cel mai repede, mai ales dacă sunt din inox. Pe lângă murdărie, bucătăria este și locul unde se face cel mai repede dezordine, fiecare membru al familiei lăsându-și pe parcursul zilei câte un obiect ori pe blat, ori pe masă. 

Așadar, pentru o mai bună organizare, am pregătit o scurtă listă care te va ajuta să reușești să menții bucătăria curată și ordonată pentru întreaga săptămână. 

Spală vasele după fiecare masă

Dacă ai la dispoziție o mașină de spălat vase, lucrurile vor fi mult mai simple, dar dacă nu deții una, încearcă să speli farfuriile și toate ustensilele folosite după fiecare masă. Știm că ți-ar plăcea să te relaxezi câteva momente imediat după masă, dar cu cât amâni spălarea lor, cu atât mai greu îți va fi. Chiar dacă este vorba doar de o cană de cafea sau toată vesela de la cină, fă-ți timp să le speli și să le aranjezi pe loc. Îți va fi mai greu când se vor strânge mai multe.

Protejează blatul și vasele în care gătești

De fiecare dată când începi să gătești, gândește-te cum să pregătești totul în așa fel încât blaturile să rămână cât mai curate. Pregătește mereu carnea crudă pe o foaie de copt, pe care să o poți pune rapid într-o tavă. Așa îți va fi mult ușor să speli tava și astfel vei economisi timp prețios. Totodată, nu tăia niciodată legumele și fructele direct pe blat și folosește de fiecare dată un tocător. Cu cât alimentele vor intra mai puțin în contact direct cu mobila ta, cu atât aceasta se va păstra curată pentru mai mult timp.

Măsoară și vărsă deasupra chiuvetei 

Pregătirea anumitor mâncăruri aduce cu sine o dezordine garantată, indiferent de cât de atenți suntem. Așadar, dacă ai de măsurat făină, încearcă să faci asta deasupra chiuvetei, la fel ca și în cazul în care ai de mutat supa sau ciorba în alte recipiente. La final, nu vei avea de clătit decât chiuveta, fără să mai fie nevoie să speli blatul sau masa din bucătărie.

Folosește un capac bun în cuptorul cu microunde 

Unul dintre electrocasnicele cărora trebuie să le acordăm o deosebită importanță este cuptorul cu microunde. Încearcă să folosești de fiecare dată o farfurie atunci când încălzești alimentele sau un capac din plastic. Astfel, atunci când vei topi untul pentru fursecurile voastre preferate sau când vei încălzi ciorba, picăturile de mâncare nu vor mai sări pe pereții cuptorului, iar tu nu va mai trebui să îl speli atât de des.

Adaugă hârtie în sertarele frigiderului

Majoritatea fructelor și legumelor se strică mult mai rapid atunci când sunt depozitate în medii umede, iar pentru tine acest lucru înseamnă mai mult timp alocat curățeniei. Un truc nemaipomenit este să adaugi șervețele sau hârtie de ziar în fiecare container în care le depozitezi.

În plus, acordă zece minute zilnic pentru a face o curățenie rapidă în bucătărie. La finalul zilei, după ce ați luat cina și vasele au fost spălate, ia o cârpă și un spray pentru mobilă, de preferat un pic degresant și dezinfectant, și șterge blatul de bucătărie, masa, chiar și frigiderul pe exterior. Apoi, adaugă un pic de detergent de vase și șterge rapid și chiuveta. În acest mod te vei bucura de o bucătărie ordonată și curată pentru mai mult timp. De asemenea, de fiecare dată când gătești, ai grijă ca un coș de gunoi să îți fie mereu la îndemână, tocmai pentru ca resturile să nu ajungă pe gresie sau podea. 

Sursă foto: Shutterstock

(P) MATERIAL PUBLICITAR REALIZAT IN COLABORARE CU BEKO