Pune în balanță toate costurile

Atunci când ești în căutarea unu credit de nevoi personale, la început, poți fi tentat să cauți cea mai mică dobândă de pe piață. Este absolut normal să îți dorești să găsești un nivel cât mai avantajos, pentru o rată lunară cât mai lejeră, însă trebuie să ții cont de celelalte informațiile financiare care însoțesc o anumită ofertă de creditare. În funcție de acestea, poți decide dacă ai găsit sau nu cel mai bun împrumut. Află care este nivelul Dobânzii Anuale Efective (DAE), ce alte costuri și comisioane percepe banca și care este costul total al împrumutului.  Altfel, te poți bucura de o dobândă mică, însă comisioanele băncii îți vor afecta buzunarele într-un mod deloc plăcut, ba mai mult, riști să plătești pentru un împrumut mai mult decât ar fi cazul. 

Tocmai pentru a nu ajunge într-o situație neplăcută, informează-te din start cu privire la comisioanele de analiză a dosarului, de administrare a creditului, de rambursare anticipată sau de penalizare, în cazul în care nu reușești să achiți la timp o rată. Astfel, vei avea și garanția unei creditări transparente, cu toate costurile la vedere, dar și a unei alegeri înțelepte, inclusiv pe termen mediu și lung.

Împrumută-te în moneda în care ești plătit

Este posibil ca nivelul dobânzii să ți se pară mai atractiv în cazul unui credit de nevoi personale în euro. Ține cont de faptul că există, însă, și o regulă de aur, pe care este indicat să o respecți: împrumută-te doar în moneda în care încasezi și veniturile salariale. Dacă, de exemplu, salariul tău este plătit de către angajator în lei, dar optezi pentru un credit în monedă europeană, va trebui să-ți asumi și riscul valutar. Concret, fluctuațiile valutare îți vor afecta frecvent rata lunară, astfel că în cazul unei deprecieri a monedei naționale vei plăti mai mulți bani.

Solicită doar suma de care ai strictă nevoie

Chiar dacă situația financiară actuală îți permite să obții un credit mai mare, limitează-te la a împrumuta doar suma de care ai nevoie pentru planurile tale. Ar fi bine să estimezi, în paralel, și evoluția veniturilor tale pe parcursul derulării contractului de credit, care ajunge până la 5 ani. Un împrumut generează o serie de costuri care se pot dovedi destul de piperate, de la comisioane până la dobânzi. Astfel, nu riști să te arunci cu capul înainte la un credit prea scump, pe care, după 1 an sau 2, să nu-ți mai permiți să îl plătești.

Profită de ofertele promoționale ale băncilor

Uneori, băncile desfășoară campanii de reducere a dobânzilor, pe care le poți lua în considerare. În plus, ai posibilitatea de a beneficia de o dobândă mai bună dacă, de exemplu, încasezi salariul la o respectivă bancă sau dacă optezi pentru încheierea unei asigurări de viață ori pentru situații neprevăzute. Alte instituții bancare îți reduc dobânda în cazul în care alegi să aplici online pentru un împrumut de nevoi personale. 

În funcție de banca aleasă, poți beneficia și de o anumită perioadă de grație, care poate ajunge chiar și până la 180 de zile, sau de flexibilitate în ceea ce privește data scadentă, pentru a o stabili în apropierea zilei salariului.

Compară împrumuturile cu ajutorul platformei Sortter

Ai la dispoziție o modalitate foarte simplă, care te ajută să descoperi, rapid, cel mai bun credit de nevoi personale pentru planurile tale. Cu alte cuvinte, poți scăpa de chinul căutărilor aproape interminabile pe numeroase site-uri, pentru a fi la curent cu produsele financiare ale băncilor. Poți încerca, gratuit, platforma de comparare Sortter, care îți oferă acces rapid la o serie de oferte de creditare, de la bănci și IFN-uri, tocmai pentru a o găsi pe cea mai avantajoasă pentru nevoile tale. Vei găsi, de asemenea, informații despre condițiile de eligibilitate pe care trebuie să le îndeplinești, dar și despre documentele necesare pentru acordarea unui împrumut.

Este suficient să introduci suma pe care o dorești și perioada în care consideri că o poți rambursa, iar Sortter îți va prezenta informațiile financiare de care ai nevoie pentru a lua o decizie potrivită. Misiunea ta devine mult mai ușoară: tot ce trebuie să mai faci este să compari ofertele respective și să o alegi pe cea care îți oferă cea mai mare siguranță și, implicit, cele mai multe avantaje. Astfel, vei descoperi rapid un împrumut acordat în condiții echitabile, pentru care vei plăti un preț corect. 

Platforma de comparare Sortter te ajută și cu un calculator pentru credite. Îl poți folosi cu încredere pentru a afla numaidecât costul real al împrumutului, astfel că pe parcursul contractului de credit nu vei avea nicio surpriză nedorită.