Pe lângă aspectul ușor de asortat cu ținute destinate tuturor anotimpurilor, o pereche de cizme de damă mai are un atu demn de luat în considerare. Acest tip de încălțăminte este unul foarte comod, oferind confort picioarelor chiar și după ore întregi de purtare. 

Iar până la a găsi perechea de cizme potrivite pentru tine nu mai ai de făcut decât cinci… pași, pe care ți i-am descris mai jos. 

1. Alege măsura potrivită

E foarte posibil ca perechea de ghete de damă pe care o purtai acum câțiva ani să nu-ți mai vină astăzi. Iar acest aspect nu este unul neobișnuit în rândul femeilor. Picioarele noastre se pot modifica în timp din cauza unor fluctuații de greutate. Așa că, înainte de fiecare achiziție, e indicat să-ți măsori lungimea, lățimea și arcul piciorului, pentru a te asigura că cizmele pe care le cumperi nu-ți vor crea disconfort la mers. La fel de important este să măsori ambele picioare, pentru că posibil ca piciorul stâng să nu aibă aceeași dimensiune cu piciorul drept. 

Cu noile măsurători poți comanda online cizmele preferate. Sau, dacă preferi să le probezi în magazin, nu uita să iei cu tine și o pereche de șosete potrivite sezonului rece, pentru a fi sigură că noile cizme vor rămâne la fel de confortabile și în sezonul de iarnă.

2. Optează pentru branțuri confortabile

Branțul este partea interioară a cizmei care are contact total cu talpa piciorului. Un branț potrivit pentru o pereche de cizme despre care poți spune că e comodă este cel care este flexibil și se adaptează la mișcarea piciorului, în timp ce susține talpa.

Când probezi o pereche de cizme, nu uita să testezi comoditatea branțurilor. Fă câțiva pași și stai, pe rând, pe vârfuri și pe călcâie pentru a simți calitatea branțurilor. 

3. Verifică flexibilitatea 

Presupunem că nu ți-ar plăcea să încalți o pereche de cizme rigidă, care blochează piciorul în aceeași poziție pentru întreaga zi. Pentru a exclude acest scenariu, e indicat să verifici flexibilitatea cizmelor. 

Poți face asta îndoind ușor picioarele, ca atunci când stai pe vârfuri. Cizma perfectă ar trebui să fie suficient de flexibilă pentru a se îndoi ușor, dar nu atât de mult încât să se îndoaie în jumătate.

4. Alege un exterior impermeabil

Cel mai des, obișnuim să purtăm cizme în sezonul rece, când umiditatea și precipitațiile sunt ridicate. Tocmai de aceea, exteriorul unei cizme de calitate ar trebui să fie dintr-un material impermeabil, așa cum este și pielea. 

Totodată, e important ca cizmele să aibă cusături suficient de strânse, pentru ca picioarele tale să fie protejate de umezeală. 

5. Alege materialul potrivit pentru stilul tău

Din piele sau din material sintetic, cizmele ar trebui să fie o oglindă a stilului tău. Iar când spunem asta, nu ne referim doar la stilul vestimentar, ci și la stilul de viață. 

Dacă obișnuiești să ai agenda plină, e important să te orientezi către o pereche de cizme confecționate dintr-o piele moale, care îți vor asigura confortul pe toată durata zilei. Dacă, în schimb, majoritatea timpului ți-o petreci în exterior, poate mai potrivit pentru tine ar fi un material rezistent la abraziune sau condiții meteorologice extreme, așa cum ar fi o piele mai dură. 

Indiferent de modelul pe care îl vei alege, fii sigură că noile tale cizme îți vor oferi o eleganță clasică, pe care suntem siguri că vei ști cum s-o completezi cu restul ținutei.