Igiena orală

Curățarea corespunzătoare a dinților este vitală pentru menținerea sănătății acestora. Fie că folosești o periuță de dinți obișnuită sau ai optat pentru o periuță electrică, asigură-te că realizezi corect periajul dinților. Înainte de periaj, folosește ața dentară pentru a îndepărta resturile alimentare din locurile înguste inaccesibile periuței de dinți. În acest fel scazi riscul de a dezvolta boală parodontală, patologie ce are un impact semnificativ atât asupra aspectului dinților, cât și asupra funcționalității acestora.

Vizita la medicul stomatolog

Pentru a te asigura că dinții tăi sunt sănătoși, este important să mergi regulat la medicul stomatolog. Acesta va efectua o evaluare a întregii danturi și a gingiilor și îți va face recomandări cu privire la igiena orală. În plus, în cadrul controalelor stomatologice regulate, medicul va efectua o curățare profesională a dinților cu îndepărtarea plăcii bacteriene acumulate în timp (tartru).

Albirea dentară

Culoarea dinților are un impact semnificativ asupra aspectului zâmbetului. În cadrul vizitei la medicul stomatolog, cere informații și despre procedurile de albire la care poți apela pentru a deschide nuanța dinților tăi. Deși există o multitudine de produse de albire ce pot fi folosite în confortul casei tale, este util să discuți cu un specialist pentru a te asigura că modalitatea de albire aleasă este sigură, eficientă și corect aplicată.

Îndreptarea dinților

Alinierea corespunzătoare a dinților reprezintă un element cheie al zâmbetului perfect. Apelează cu încredere la un medic stomatolog specializat în ortodonție pentru a identifica cea mai potrivită metodă pentru tine în vederea îndreptării dinților. Din fericire, ai la dispoziție diferite variante precum: aparatul dentar clasic (metalic), aparatul dentar din ceramică sau safir, aparatul dentar lingual, aparatul dentar Invisalign. În funcție de preferințele tale și de structura actuală a dinților, medicul ortodont îți va recomanda una dintre aceste variante.

Obiceiurile alimentare

Pentru a menține culoarea dinților tăi, în special ulterior procedurii de albire, este important să eviți sau să consumi cât mai rar alimente și băuturi cu putere tinctorială mare (cafea, vin roșu, ceai negru/verde, fructe închise la culoare). Acestea conțin substanțe care pătează smalțul dentar și provoacă îngălbenirea dinților. De asemenea, fumatul favorizează atât schimbarea culorii dinților, cât și apariția unor patologii dentare, motiv pentru care este esențial să renunți la fumat în drumul tău spre obținerea unui zâmbet perfect.

În concluzie, pentru a avea un zâmbet perfect este vital să acorzi danturii tale îngrijirea corectă. Mergi regulat la medicul stomatolog pentru a te asigura că dinții tăi sunt sănătoși și nu ezita să îi ceri sfaturi cu privire la modalitățile de îmbunătățire a aspectului danturii tale.

Surse informativeBoyd, Sharon. “10 Tips to Improve Your Smile.” Healthline, Healthline Media, 6 Dec. 2017, www.healthline.com/health/improve-smile.

Sursa foto: pexels.com