Sunt multe modalități pe care le poți aplica și care te vor ajuta să te reîndrăgostești de minunata ta bucătărie fără a dărâma toți pereții încăperii și fără a goli toate conturile de economii. Ai nevoie de puțin timp, creativitate și un mic buget alocat pentru modernizarea și înfrumusețarea camerei.

Schimbă scaunele

Unul dintre primele lucruri pe care le poți face este să schimbi vechile scaune de bucatarie. Nici nu îți poți imagina ce diferență enormă va fi după ce vei cumpăra unele noi. Poți opta pentru scaune colorate, în stil scandinav, mai ales dacă ai o bucătărie monotonă, sau pentru unele simple, vopsite în alb, dacă spațiul tău se bucură de multe nuanțe. Mai mult, gândește-te chiar la posibilitatea de a cumpăra o insulă, la care să adaugi niște scaune înalte de bar. Instant, totul va deveni extrem de modern și vei avea impresia că ai o nouă bucătărie. 

Vopsește ușile dulapurilor

O altă variantă rapidă și care nu necesită un buget foarte mare este să vopsești ușile dulapurilor. Alege culori pale, precum roz, alb sau crem, tocmai pentru a da un aer boem spațiului. Având astfel de culori, nu doar că va părea totul nou, dar și bucătăria va părea mult mai spațioasă. Mai mult, în funcție de preferințele tale, poți renunța în totalitate la acestea. Mulți designeri interiori spun că rafturile la vedere sunt în trend și oferă bucătăriei originalitate și rafinament, mai ales dacă ai o veselă inedită sau alte piese ce merită expuse.

Tapetează frigiderul

Electrocasnicele sunt recunoscute pentru durabilitatea lor și, în timp ce ele rezistă ani și ani, gusturile noastre se schimbă. Cu toate acestea, nu te gândi să renunți la un frigider ce funcționează perfect doar pentru că ai nevoie de o modificare în bucătărie. Sfatul nostru este să cumperi un tapet special și să scapi astfel de finisajul său alb. De asemenea, poți opta pentru un autocolant ce se transformă într-un perete de tablă de scris imediat ce este montat. Nu doar că va arăta foarte modern, dar îți va fi și foarte util pentru a nota produsele pe care trebuie să le cumperi la următoarea vizită la supermarket.

Înlocuiește perdelele

La fel ca și în celelalte camere, perdelele sunt un punct forte și au capacitatea de a schimba într-o secundă atmosfera dintr-o încăpere. Indiferent de stilul bucătăriei, modern sau rustic, colorat sau monoton, te sfătuim să alegi perdele din materiale subțiri care să lase lumina naturală să pătrundă cu ușurință. Poți miza pe culori puternice, pe imprimeuri florale, forme geometrice sau poți cumpăra modele simple, albe.

Flori și artă

O altă modalitate excelentă prin care poți da un suflu nou bucătăriei este să agăți pe pereți anumite obiecte de artă, ba chiar tablouri. Pot fi picturi sau ai posibilitatea de a comanda desene decorative care să se potrivească cu designul încăperii. În plus, încearcă mereu să ai un buchet de flori proaspete pe pervazul ferestrei și, de ce nu, plante verzi, precum busuioc, cimbru, mentă și alte asemenea.

Sursă foto: Shutterstock