Citește în continuare și descoperă 5 dintre funcțiile interesante ale aplicației de mesagerie, astfel încât să devii un expert în WhatsApp:

Transferă istoricul conversațiilor

WhatsApp le permite utilizatorilor să-și transfere istoricul conversațiilor la schimbarea smartphone-ului. Astfel, dacă îți achiziționezi un telefon mobil vei putea accesa istoricul mesajelor pe noul dispozitiv. Partea interesantă este că WhatsApp permite transferul istoricului între smartphone-uri cu sisteme de operare diferite, cum ar fi iOS și Android. 

Fixează în feed conversațiile importante

De multe ori poate deveni stresantă căutarea unui contact sau a unei ferestre de chat importante. WhatsApp permite fixarea conversațiilor în partea de sus a feed-ului. Tot ce trebuie să faci pentru a realiza acest lucru este să apeși lung pe fereastra de chat, după care să apeși pe pictograma „PIN”, din partea de sus a ecranului. Aplicația va fixa automat ferestrele de chat în prima parte a feed-ului. Acum, chaturile celei mai bune prietene, a mamei și a iubitului tău sunt doar la un click distanță!

Personalizează mesajele scrise

WhatsApp îți oferă posibilitatea de a personaliza mesajele pe care le trimiți. Astfel, poți transmite texte îngroșate, cursive sau tăiate. Iată ce trebuie să faci:

  • Pentru text îngroșat – adaugă asterisc (*) la începutul și sfârșitul textului. De exemplu: *text*;
  • Pentru text înclinat  – adaugă underline (_) la începutul și sfârșitul textului. De exemplu: _text_;
  • Pentru text tăiat – adaugă tilda (~) la începutul și sfârșitul textului. De exemplu: ~text~.

Distribuie locația în timp real

Această caracteristică interesantă poate fi de folos atunci când trebuie să te întâlnești cu o persoană sau când te afli într-un loc nou și vrei ca cineva să știe de tine. Pentru a partaja locația live, deschide chat-ul persoanei, atinge pictograma „Atașament”, apoi selectează „Locație”. După, vei avea două opțiuni – „Distribuiți locația în timp real ” și „Trimiteți locația curentă”. Dacă alegi prima opțiune, vei avea posibilitatea de a alege partajarea locației pentru o perioadă de 15 minute, o oră și 8 ore.

Poți crea alerte personalizate

WhatsApp îți permite să creezi o alertă personalizată pentru fiecare fereastra de chat, astfel încât, atunci când ești notificat că ai primit un mesaj nou, să știi de la cine e fără să privești ecranul. Tot ce trebuie să faci este să deschizi fereastra de chat, apoi să dai click pe numele contactului, din partea de sus a ecranului și să apeși pe Notificări personalizate. De aici se va deschide un ecran nou, de unde poți alege modul în care vrei să primești notificări de la acel contact. Poți alege un ton de notificare, tipul de vibrații, pop up și multe altele.

Iată că WhatsApp are câteva beneficii pe care merită să le încerci. Poți să descoperi în acest articol mai multe lucruri interesante pe care le poți face cu aplicația WhatsApp.

Sursa foto: unsplash.com