Atunci când construim ne dorim ca locuințele să arate impecabil, atât la interior, cât și la exterior, iar acest lucru înseamnă să alegem în mod corect finisajele. Materialele folosite pentru finisarea locuințelor sunt foarte diversificate, iar în multe dintre situații este necesar un mix care să confere caselor aspectul final. Află care sunt așadar aspectele pe care trebuie sa le ai în vedere atunci când vine vorba despre finisaje, astfel încât locuința ta să arate cu adevărat minunat.
Alege în mod corect materialele folosite pentru aderența straturilor finale
Uneori, pentru ca finisajele să iasă așa cum îți dorești, este nevoie de pregătirea corectă a substratului. Astfel, pe lângă reparații la nivelul suprafețelor, poți lua în calcul utilizarea gletului sau a amorselor, în funcție de tipul finisajului ales. Poți cumpăra glet de calitate de pe MatHaus.ro, dar și amorse pentru vopsele lavabile sau orice alt tip de material special creat pentru pregătirea substratului în vederea aplicării materialului de finisare.
Aplică materialele conform specificațiilor producătorilor
Materialele de construcții nu se aplică fără a lua în calcul datele specificate în fișa tehnică de produs, deoarece în aceasta se regăsesc informații precum timpul de intrare în priză, lucrabilitatea, sau tipul de uscare a materialelor.
Nu ar trebui să folosești materialele conform recomandărilor muncitorilor de șantier sau persoanelor care nu cunosc procesele de punere în operă a acestora, ci să respecți cu rigurozitate cerințele, astfel încât ele să lucreze cât mai eficient. Este recomandat chiar să lucrezi alături de firme specializate care să îți ofere consultanță la nevoie.
Alege finisajele în funcție de stilul casei
Pentru a te bucura de o locuință estetică este nevoie de crearea unei armonii la nivelul finisajelor. Unele case se apropie mai mult de stilul rustic, în vreme ce altele împrumută elemente specifice stilului contemporan.
Este recomandat ca finisajele să fie alese în funcție de stilul casei, indiferent dacă vorbim despre o simplă vopsea lavabilă, de o tencuială decorativă sau de piatra naturală folosită pentru placări ori de lambriul de lemn.
Alege finisajele în funcție de cromatică
Finisajele depind foarte mult și culorile predominante ale interiorului sau exteriorului. La exterior se recomandă utilizarea unor tonuri de culoare cât mai apropiate de peisagistica naturală, pentru ca locuința să nu fie prea pestriță în contextul amenajării zonale.
La interior, nuanțele trebuie să completeze delicat stilul ales și să aibă în vedere și materialele folosite pentru finisare.
Depozitează materialele în mod corect
Pentru un aspect cât mai frumos, materialele de construcții trebuie să fie capabile să lucreze conform proiectării. Din acest motiv, cerințele cresc foarte mult în ceea ce privește depozitarea lor, pentru că unele materiale chiar au nevoie de condiții speciale.
Vopseaua în general are nevoie să fie depozitată în găleți închise ermetic și sigilate, pentru ca mai apoi acestea să fie depozitate pe paleți din lemn, departe de surse de căldură sau incendiu. Aceleași cerințe se aplică și rășinilor epoxidice, care au un punct ridicat de aprindere și care își pot pierde proprietățile ca urmare a expunerii la aer.
În același timp, sacii care conțin materiale cimentoase trebuie să fie feriți de umiditate sau de zonele în care circulă utilaje precum motostivuitoarele, deoarece acestea pot sparge sacii, cauzând lipsa ermetizării produselor.
Fiecare dintre aceste aspecte sunt importante atunci când vine vorba despre finisajele casei tale. Totul, de la culoarea pereților la tâmplărie, de la alegerea pardoselii la opțiunile care vizează placările glafurilor, ar trebui să fie luat în calcul, alături, firește, și de preferințele personale.
Ai în vedere aceste lucruri atunci când alegi finisajele și mai apoi bucură-te de alegerile perfecte pentru care le-ai făcut pentru locuința ta.