Ce mic dejun sănătos poți pregăti în fiecare zi pentru tine și familia ta?

1. Fructele de sezon, pline de vitamine

Energia primelor ore ale dimineții este oferită de consumul optim de fructe. Recomandarea nutriționiștilor este ca micul dejun să cuprindă fructele fiecărui sezon pentru a avea parte de aportul de vitamine necesar organismului. Pe lângă acestea, poți pregăti și consuma bucățele de brânză cu grăsimi și sare reduse, pentru a echilibra nivelul de nutrienți.

Pe de altă parte, fructele se pot consuma și ca suc natural pentru o digestie mult mai rapidă. Poți descoperi astfel gama de produse de acest gen de la Auchan.ro și alege în funcție de preferințele tale sucul favorit.

2. Lapte și cereale, mic dejunul celor cu chef de viață

Clasicul mic dejun cu lapte și cereale s-a îmbunătățit de-a lungul vremii. Există cereale fără zahăr, mult mai bogat în fibre, iar laptele clasic de vacă poate fi înlocuit cu cel vegetal. 

Poți opta pentru băuturile pe bază de migdale, orez, soia sau ovăz, care au un aport optim de minerale și vitamine și care pot înlocui cu succes laptele de vacă, mai ales dacă există intoleranță la lactoză. Nu doar că este un mic dejun clasic și iubit de cei mici, dar oferă energia de care ai nevoie la primele ore ale dimineții.

3. Pâine prăjită cu roșii date pe răzătoare

Un alt tip de mic dejun care oferă echilibru și vitalitate încă de dimineață este inspirat din tradițiile din peninsula Iberică și cu precădere de la spanioli. Se pregătește pâine prăjită, se da cu ulei de măsline, după care se întinde pasta de roșii obținută după ce acestea au fost date pe răzătoare. 

Un pic de sare și câteva frunze de busuioc oferă o savoare aparte. Iar dacă îți plac brânzeturile, poți savura aceste felii de pâine cu roșii alături de puțin cașcaval sau telemea.

4. Sandviș la grill, cu suc de portocale alături

Un alt mic dejun savuros și repede de făcut este cel care conține sandviș la grill, cu brânză sau cașcaval. Poți adăuga și felii de roșii tăiate subțiri, care se vor coace suficient cât să adauge savoare acestui sandviș. 

Iar ca acesta să alunece repede spre stomac, poți consuma și un suc de portocale făcut de tine sau cumpărat de la magazin.

5. Clasica omletă, mereu preferată la micul dejun

Nu se pot încheia recomandările de mic dejun fără a povesti un pic despre… omletă. Cu două ouă proaspete, o mână de spanac, câteva fire de cașcaval ras și un pic de ceapă poți prepara cea mai bună omletă pentru micul dejun la tine acasă. 

O salată de roșii tăiate mărunt și două felii de pâine prăjită pot completa un mic dejun sănătos și extrem de sățios.

Așadar, dacă ai poftă de un mic dejun sățios și sănătos, aceste idei se pot pune în practică foarte ușor. Este important să știi cum să te activezi de dimineață, cu nutrienții necesari organismului, pentru a avea o zi bună.

Sursă foto: Pexels.com