Formulele principale de parfum

Încă din cele mai vechi timpuri oamenii se parfumează, iar pentru aceasta au folosit la începuturi diverse formule de esențe. În prezent, în funcție de concentrație, există mai multe formule de parfumuri.

Parfumul

Acest produs are în compoziție cea mai mare concentrație de ulei parfumat pur, 20% – 30%, de aceea și prețul este unul pe măsură. Însă rezistă pe piele foarte mult timp, pentru că are un miros mult mai puternic și, în plus, nu ai nevoie decât de câteva picături pentru a te învălui în mirosul lui. 

Eau de Parfum

Apa de parfum (eau de parfum) conține mai puțin ulei parfumat pur, între 15% – 20%, și mai mult alcool. În pofida unei concentrații mai scăzute, acest produs se poate menține pe piele între șase și opt ore. Poate fi folosit și de persoanele cu pielea mai sensibilă și, din punct de vedere financiar, este mai accesibil. 

Multe branduri lansează pe piață și diverse alte produse derivate ale unui parfum, de la ape de parfum și de toaletă la geluri de duș și lapte de corp. Dacă semnătura ta olfactivă este apa de parfum La Vie Est Belle, poți încerca și alte produse din gama parfumuri LVEB care sa se potrivească diferitelor ocazii din viața ta.

Eau de toilette

Apa de toaletă (eau de toilette) este versiunea de zi cu zi a parfumului, acesta din urmă fiind recomandat mai degrabă seara ori la anumite evenimente. Apa de toaletă conține ulei parfumat pur în concentrație de 5% – 15% și este mai ieftin decât apa de parfum. Pe de altă parte, odată aplicat pe piele, nu va rezista mai mult de trei ore, în medie, pentru că are un conținut ridicat de alcool. 

Eau de Cologne

Apa de colonie (Eau de Cologne) este un produs care are o concentrație și mai mică de ulei parfumat, de doar 2% – 4%. Apa de colonie este o versiune mai puțin costisitoare, dar se menține pe piele cel mult două ore. Inițial, produsul a fost conceput ca o versiune mai lejeră a anumitor parfumuri, iar, în prezent, multe ape de colonie sunt mai degrabă dedicate bărbaților. 

Tipuri de parfumuri – alcoolice, uleioase și solide

Parfumurile alcoolice sunt lichide și conțin un amestec de apă și alcool etilic, un produs care este neutru din punct de vedere al mirosului și permite diluarea eficientă a esențelor aromate. Aplicat pe piele, oferă o senzație imediată de prospețime și revigorare, indiferent de mirosul lui. După aplicare, alcoolul se evaporă, iar parfumul rămâne impregnat în piele timp de mai multe ore. Alcoolul permite o conservare excelentă a parfumului în timp, având un termen de valabilitate destul de mare. 

Un alt tip de parfum, mai puțin folosit, este cel uleios, mai potrivit pentru pielea uscată, având proprietăți emoliente și hidratante. De obicei, agentul este uleiul de migdale dulci, de susan sau de germeni de grâu. Însă numărul compușilor olfactivi care pot fi amestecați cu astfel de uleiuri este destul de limitat. 

Parfumurile solide au ca agent ceara de albine, un ulei sau un unt vegetal. Se aplică pe piele, unde au o aderență mare și oferă o difuzie continuă a aromelor. Sunt foarte practice în timpul călătoriilor, pentru că au de obicei un format compact. 

Preferințele în materie de parfumuri sunt extrem de diferite, în funcție de personalitatea fiecăruia și de preferințele olfactive. Cu informațiile de mai sus, vei reuși să-ți alegi rapid noul tău parfum preferat, după ce ai explorat diversele tipuri și formule ale acestui produs magic. 

Sursa foto: Freepik