Printre beneficiile cheie de care dispun aceste uleiuri esentiale de lavanda se numără capacitatea sa de a promova relaxarea, de a ameliora stările de anxietate, de a combate infecțiile fungice și de a reduce alergiile.

În plus, uleiul de lavandă poate îmbunătăți calitatea somnului atunci când este folosit în aromaterapie, cât și de a reduce crampele menstruale.Te invităm să descoperi alături de noi câteva dintre cele mai importante beneficii pe care le are lavanda și cum ajută uleiurile esențiale sistemul nervos prin aromaterapie și nu numai.

Rămâi în continuare alături de noi și vei afla și sugestii de uleiuri esentiale de lavanda atât pentru difuzie, cât și pentru aplicare pe corp din cea mai recentă gamă de îngrijire Oriflame.ro!

Despre lavandula angustifolia sau uleiul esențial de lavandă

Originile lavandei datează încă din cele mai vechi timpuri, iar în ziua de astăzi această plantă este cunoscută pentru două aspecte: parfumul aromat și culoarea sa violet-lila. Florile de lavandă au fost folosite de secole pentru a ajuta la purificarea organismului, iar acum știm de ce!

Originea latină a acestei plante s-ar traduce prin verbul „a spăla”, datorită capacității lavandei sub formă de ulei esențial de a curăța atât la propriu, cât și la figurat: curăță gândurile negative și ajută în caz de diferite stări sau dureri de cap, dar face bine și la propriu prin capacitatea sa antiinflamatorie.

Pe lângă mirosul său inconfundabil, beneficiile lavandei s-au extins treptat în cosmetică și relaxare, iar în acest fel au luat naștere numeroase uleiuri esentiale de lavanda fie în variantă simplă, ori în combinație de lavandă și alte plante, flori sau ingrediente.

Ulei esential de lavanda – Principalele sale proprietăți

Ca plantă, lavanda în sine are o mulțime de proprietăți benefice pentru sănătate, cosmetică, dar și stare generală de bine. În acest fel, nici nu este de mirare de ce este folosită chiar și în cele mai vechi remedii naturiste.

Aceste beneficii au fost transferate și produselor de îngrijire și aromaterapie, în formă de uleiuri esentiale de lavanda, iar printre principalele caracteristici pe care este neapărat să ni le amintim sunt următoarele:

  1. atât ca planta, cât și ca ulei esențial poate trata durerile
  2. pe lângă ulei de jojoba, uleiul de lavanda hidratează și adaugă strălucire pielii
  3. uleiurile esentiale de lavanda difuzate înainte de culcare ajută în caz de insomnie
  4. aroma intensă de parfum de lavandă te scapă de efectele nedorite provocate de stres
  5. având proprietăți antiinflamatorii tratează leziuni provocate de insecte, dar și arsuri

Uleiuri esențiale de lavandă. Top 5 beneficii și întrebuințări

Parfumul liniștitor și răcoritor al uleiului esențial de lavanda îi oferă posibilitatea de a fi folosit în aproape orice formă. Primul lucru la care te gândești atunci când spui uleiuri esentiale de lavandă este versatilitatea.

Poți folosi uleiul esențial de lavandă ca roll-on direct aplicat pe piele, pentru hidratare și relaxare a dermului. Îl mai poți folosi în variantă difuzată în aer pentru împrospătarea camerei și generarea unui ambient plăcut.

Și, bineînțeles, poți presăra câteva picături de ulei esential de lavandă chiar și atunci când te relaxezi într-o baie cu apă fierbinte. Încearcă să folosești uleiuri esentiale de lavanda în oricare dintre aceste moduri pentru a te bucura de beneficiile lor imediate. Astfel, lavanda va deveni elementul nelipsit din rutina ta de îngrijire.

#1. Ulei esențial de lavandă pentru ameliorarea anxietății

Prea mult stres acumulat într-o perioadă grea poate degenera în situații mai puțin fericite, care ajung să stârnească alte tipuri de tulburări și chiar să sporească anxietatea. Lavandula angustifolia, denumită în termeni științifici, poate fi răspunsul natural de care ai nevoie.

Este foarte bine să încerci să te eliberezi de stresul acumulat atât prin metode avizate, cu ajutorul unui specialist, însă câteodată clasicele remedii naturiste își pot face la fel de bine treaba.

Oriflame.ro propune două variante inedite de uleiuri esentiale de lavanda de care te poți bucura în perioadele stresante: uleiuri esentiale de lavanda roll-on sau uleiuri esentiale de lavanda pe care să le folosești cu ajutorul unui difuzor special de arome. Pe toate le poți găsi pe Oriflame.ro!

#2. Uleiuri esentiale de lavanda pentru tratarea problemelor de somn

Cine s-ar fi gândit că florile de lavandă pot fi folosite și ca remediu împotriva insomniei? Ei bine, este dovedit științific faptul că lavanda în mod special și uleiurile esentiale de lavanda în mod particular ajută foarte mult creierul să se relaxeze, grație mirosului său îmbietor și calmant.

Pentru acest beneficiu poți încerca uleiuri esentiale de lavanda aplicate unui difuzor de arome care să împrăștie parfumul lavandei în toată încăperea unde urmează să dormi. Alege, totuși, să inunzi camera de parfum de lavandă înainte de a te culca, întrucât mirosurile prea puternice difuzate chiar în timpul somnului pot să nu fie chiar atât de benefice.

#3. Uleiuri esentiale de lavanda și capacitatea lor antiinflamatorie

Inflamațiile ori chiar arsurile pot fi tratate cu ajutorul unor uleiuri esentiale de lavanda. Efectele analgezice ale acestui remediu natural ajută la calmarea disconfortului. Împreună cu un ulei de cocos, acest remediu acționează, de asemenea, ca agent antiinflamator pentru a reduce roșeața cauzată de arsurile de soare sau de cicatricile oricăror alte arsuri.

#4. Uleiul esențial de lavandă poate combate durerile de cap

Și nu ne referim la prepararea unui ceai de lavandă! Încă din cele mai vechi timpuri, presărarea florilor de lavandă în apa a funcționat ca remediu pentru ameliorarea durerilor supărătoare de cap.

Astăzi, tehnica se simplifică mult, întrucât grație unor uleiuri esențiale cu lavanda te poți bucura de starea ta de bine, fără să depui prea mult efort. Poți folosi un difuzor de arome și să dispersezi aromele de lavandă în camera în care alegi să petreci cel mai mult timp.

Vei sesiza diferențele în foarte scurt timp. Este un remediu natural destul de vechi, dar care funcționează chiar și astăzi! Alege uleiul de lavandă în special în perioadele în care te confrunți constant cu stări tensionate și ai nevoie de acel ceva care să îți readucă starea inițială de calm.

#5. Uleiul de lavanda conferă o stare de bine

Dacă toate celelalte beneficii ale lavandei nu te-au convins, atunci uite-l pe ultimul și cel mai important! Folosirea frecventă a unor uleiuri esentiale de lavanda poate să sporească starea de bine. De fiecare dată când simți nevoia unui impuls de energie și stare de bine, alege uleiuri esentiale de lavanda.

Le găsești la super pret pe Oriflame.ro și poți încerca chiar și celelalte sortimente de uleiuri esentiale din gama variată de aromaterapie. În plus, Oriflame propune chiar și varianta de spray-uri de cameră pe lângă difuzoarele de arome și uleiuri esentiale cu lavanda. Încearcă-le chiar azi!

Descoperă și alte produse cosmetice pe bază de lavandă în gama Oriflame.ro!

Dacă ești în căutarea unui mod alternativ de a te relaxa, lavanda poate fi răspunsul potrivit pentru tine. Aceste uleiuri esentiale de lavanda dispun de o varietate de beneficii pentru sănătate, de la tratarea insomniei și a anxietății până la reducerea nivelului de stres.

Dacă ești interesată să încerci uleiuri esentiale de lavanda, fă-ți cont Oriflame și descoperă noua gamă de aromaterapie pe Oriflame.ro! Pe lângă uleiuri, vei descoperi o mulțime de alte produse de îngrijire care au la bază acest ingredient violet cu suficient de multe beneficii pentru ten, corp și starea de bine.

AdSem.ro – Agentie Google Ads, Facebook Ads, Social Media, SEO