Care sunt aspectele pe care nu trebuie sa le treci cu vederea atunci cand vine vorba despre dezvoltarea bebelusului

  • Tipul jucariilor

Este recomandat sa incerci sa ii oferi copilului cat mai multe jucarii care sa contribuie la dezvoltarea cognitiva ori senzoriala a acestuia. Astfel, alege jucarii pentru  copii de la Hippoland care pot contribui substantial la dezvoltarea micutului. 

Poti sa te orientezi de exemplu catre cartile de desenat, catre jocurile de potrivire sau poti alege carti tactile. Toate acestea sunt recomandate de catre specialisti si nu trebuie sa lipseasca niciunui micut. 

  • Modalitatea de a pasi

Este foarte important ca in momentul in care copilul invata sa mearga sa oferi o atentie sporita felului in care acesta paseste. Nu te bucura si nu te entuziasma peste masura, astfel incat sa iei in considerare doar faptul ca cel mic poate ajunge singur pe picioare de la canapea la usa de la intrarea. 

Este stringent sa observi cu atentie, sa analizezi mersul prichindelului. In cazul in care constati ca acesta paseste gresit, trebuie sa pui in aplicare cateva metode de corectare a mersului copilului cu varsta frageda. Doar daca corectezi din timp, copilul va putea sa invete sa mearga ca la carte.

  • Felul in care vorbeste

Este normal sa iti placa peste masura felul in care cel mic stalceste cuvintele, fiindca acest lucru este de-a dreptul adorabili la un micut. Cu toate acestea, bucura-te de acest fel de a vorbi, insa pana la un punct. 

Este obligatoriu sa incerci sa corectezi copilul de fiecare data cand pronunta gresit un anumit obiect. Doar in felul acesta, copilul va invata rapid sa vorbeasca corect si sa fie inteles de catre cei din jur. 

  • Orele de somn

Incearca sa-ti lasi copilul sa doarma cat mai mult, fiindca odihna, somnul contribuie mult la dezvoltarea armonioasa a organismului. Astfel, daca vrei sa te bucuri de un copil sanatos, energic si voios este necesar sa nu ii intrerupi orele de somn. 

Poti intrerupe orele de somn ale celui mic doar in situatii exceptionale, cand chiar este nevoie. In rest, incearca sa faci cat mai multa liniste in casa, pentru a nu-l trezi. 

  • Felul in care interactioneaza

Daca observi ca cel mic are reactii negative in momentul in care vede persoane straine, atunci este clar ca trebuie sa incerci sa-l faci sa socializeze cat mai mult cu diferite tipuri de persoane. 

Astfel, scoate-l des din casa, lasa-l sa se imprieteneasca cu mai multe tipologii de oamenii si invata-l sa reactioneze corect in diferite circumstante. Nu lasa copilul sa planga si sa tipe atunci cand vede un strain, fiindca aceasta reactie il poate afecta pe termen lung. 

In cele din urma, tine cont de toate aceste sfaturi, mai ales daca vrei sa te bucuri de un copil exceptional, laudat de catre toata lumea. 

Sursa foto: Pexels.com