Iată 5 activități extrașcolare care dezvoltă inteligența copiilor:
Cursuri de limbi străine
Învățarea unei limbi străine este un exercițiu excelent de memorie și gândire. Pe măsură ce asimilează cunoștințe, copilul va fi dornic să le aplice. Va începe să comunice cu cei din jur în limba pe care o învață și se va strădui să o facă bine. E drept, învață și la școală, dar dacă va urma cursuri de engleză pentru copii organizate de o instituție specializată, îi vei da ocazia să aprofundeze mai repede și mai bine cunoștințele, pentru că metodele aplicate sunt diferite, mai interactive, iar copilul va învăța cu plăcere.
Activități sportive
Sportul înseamnă sănătate, dar aduce și alte beneficii pe care uneori le scăpăm din vedere. Și, da, stimulează inteligența. Copiii învață să lucreze în echipă, să comunice, să fie mai competitivi și să caute soluții pentru a-și atinge scopul. De asemenea, sportul îi învață să fie mai disciplinați și mai organizați și toate aceste abilități vor fi transferate și la celelalte activități pe care le desfășoară.
Ateliere creative
Activitățile creative combină gândirea imaginativă cu logica și rațiunea necesare pentru a îndeplini o sarcină sau un scop, potrivit blogului brighterly.com. Cursurile de artă, de lectură și scriere, de lucru manual îi vor dezvolta copilului abilitățile cognitive, îl vor ajuta să gândească logic și analitic și să rezolve probleme.
Cursuri de robotică
Domeniul este fascinant pentru copii, mai ales pentru băieți. Le oferă oportunitatea de a dobândi cunoștințe din domenii precum electronică, mecanică și programare, care le vor fi extrem de utile în viața de adult, chiar dacă își aleg o carieră dintr-un alt domeniu.
Lecții de șah
Șahul, denumit și sportul minții, este un joc de strategie între doi jucători, care îi va învăța pe copii să fie analitici și să anticipeze anumite mișcări ale adversarului. Le dezvoltă gândirea și inteligența, dar și spiritul de competitivitate.
Foto: Pexels