Totuși, odată cu venirea sa, iarna aduce un peisaj pe care nu îl mai regăsești în alte anotimpuri: zăpada și toată atmosfera de sărbători de iarnă. Iată câteva activități care te pot înviora în această perioadă, astfel încât să te bucuri cât mai mult de ceea ce sezonul rece îți oferă:

1. Ieși la alergat

Dacă vei fi echipat corespunzător, alergarea pe timp de iarnă se poate dovedi mult mai plăcut decât în zilele călduroase de vară. Datorită acesteia vei continuă să îți miști corpul și să rămâi sănătos din punct de vedere fizic, dar și emoțional chiar și pe durata acestui anotimp. 

Poți să îți monitorizezi activitatea prin intermediul device-urilor. Este mai mult decât probabil că gadget-urile de tip smartwatch-uri și brățări fitness de pe mobino.ro te pot ajuta să ții evidența efortului depus. 

2. Pescuiește la copcă

Poate fi o activitate care să înceapă să îți placă și să-ți trezească instincte dintre cele mai neobișnuite, mai ales dacă ai deja o pasiune pentru acest sport. În general, pescuitul la copcă este o noutate pentru majoritatea persoanelor, însă de cele mai multe ori experiența se dovedește a fi una memorabilă. 

Bineînțeles, poți pescui la copcă doar în anumite condiții de siguranță și doar în locuri avizate, după ce ai primit aprobarea unor autorități de a face acest lucru.

3. Plimbă-te prin oraș/sat

Poate într-un mod neașteptat, sezonul rece este perioada în care orașul/satul pare să fie cel mai interesant: luminițe de toate culorile și formele, colinde care răsună în urechile tuturor, oameni care ies din case, curți și se bucură de acea atmosferă efervescentă și încântătoare pe care iarna o oferă. 

Așa că îmbracă-te bine și traversează, la pas orașul sau satul având drept companie oamenii dragi. Bucură-te de atmosfera de poveste pe care o aduc sărbătorile.

4. Admiră stelele

Poți face acest lucru dacă nu ninge prea puternic și dacă te afli într-un loc în care lumina stelelor este îndeajuns de puternică încât să „străbată” norul de fum care le blochează. 

Deseori, acest lucru nu este posibil chiar din centrul orașului, așa că de departe cel mai recomandat este să mergi spre periferia orașului sau chiar într-un loc cu o altitudine ridicată. Privitul stelelor în sezonul rece se poate dovedi mult mai fascinant decât în orice alt anotimp.

5. Mergi la săniuș 

O activitate clasică, așa cum ar spune mulți: dacă alte activități pot fi efectuate și în alte sezoane, să te dai cu sania în alt anotimp este puțin probabil (o poți face în spații climatizate, pe zăpadă sintetică, dar cu siguranță experiența este puțin comparabilă cu cea autentică). 

Scoate-ți sania din debara, lustruiește-i piciorușele și pornește într-o aventură spre cel mai înalt deal. Atenție, această activitate poate trezi multe amintiri, stări melancolice și de nostalgie; deci ce-ar putea fi mai frumos decât atât?

După cum poți vedea, există o paletă largă de activități potrivite sezonului rece din care ai opțiunea de a alege. Important este să te îmbraci bine, să-ți tragi mănușile în mâini și ghetele în picioare, fularul și geaca.

Sursa foto: unsplash.com