1. Experimentează plăcerea de a picta

Poate te gândești că ai nevoie de ceva experiență pentru a încerca să pictezi, iar primii pași te pot intimida. În schimb, transformă această activitate într-una distractivă, pe care o poți face cu ajutorul persoanelor dragi. Fie că alegi, de exemplu, pictura in ulei sau în acuarelă, îți vei stimula creativitatea, puterea de concentrare și atenția la detalii, într-o atmosferă relaxantă.

În cazul picturii în ulei, alege o fotografie cu un peisaj, poate chiar dintr-o vacanță, pe care să o folosești pentru inspirație. Schițează desenul în creion și începe să pictezi prin a folosi culori gata pregătite sau mixând mai multe nuanțe diferite. Dacă vrei să revii și să retușezi anumite detalii, poți face liniștită acest lucru, deoarece vopseaua folosită are nevoie de mai mult timp pentru a se usca în totalitate.

  1. Joacă un board game sau construiește un puzzle

Jocurile logice, precum puzzle-urile sau jocurile de societate, antrenează mintea, memoria și intuiția și te ajută să iei o pauză de la ecrane. În plus, atunci când faci acest lucru alături de cei apropiați, lucrurile devin distractive și antrenante.

În ceea ce privește board game-urile, ai la dispoziție o gamă variată din care să alegi, inclusiv jocuri strategice sau potrivite pentru o petrecere, precum Catan, Dixit, Activity sau Ticket to Ride. În cazul unui puzzle, îl poți alege în funcție de material, forma pieselor sau tematică.

  1. Practică un sport și fă mișcare în mod constant

Mișcarea are beneficii multiple, fie că este practicată acasă, în natură sau la sală. Există mai multe variante dintre care poți alege, precum fitness, yoga, aerobic sau practicarea unui sport de echipă. 

Este distractiv și motivant să faci mișcare împreună cu cineva, așa că discută cu prietenele tale pentru a le convinge să se alăture acestui demers. Așa, vei avea un argument în plus pentru a face mișcare chiar și în acele zile în care doar vrei să stai în casă și să te uiți la TV. În plus, este un bun pretext pentru a face schimb între voi de informații legate de nutriție și îngrijire personală.

  1. Mergi câteva zile într-o vacanță

Organizează o vacanță de câteva zile pentru a te deconecta alături de prietenele apropiate. În funcție de preferințe, alege o vacanță activă sau una de relaxare, în care să vă povestiți diverse întâmplări și să vă relaxați la un pahar de vin.

În cazul unei vacanțe active, explorați orașul, vizitați un muzeu sau mergeți într-o drumeție. Ulterior, dezbate cu prietenele momentele petrecute împreună pentru a face schimb de impresii. Admirați pozele făcute și bucurați-vă de fiecare clipă trăită!

  1. Petrece timp în aer liber

Temperaturile blânde și plăcute de la începutul toamnei te îndeamnă să petreci timp în aer liber, așa că propune o ieșire la un picnic. Pregătește o pătură, câteva gustări rapide care se pot mânca ușor și ceva de băut, pentru a te bucura de o zi relaxantă în natură. Ia cu tine un joc distractiv și portabil și niște rachete de badminton pentru a face ceva mișcare.

Atunci când faci ceva care îți aduce plăcere, te liniștești și te relaxezi înainte de a te întoarce la treburile zilnice. Iar dacă îi implici și pe cei apropiați în aceste activități, vei putea consolida relația cu ei prin comunicare și încredere reciprocă. Toate acestea vor duce la o stare de bine atât mentală, cât și fizică. Tu ce anume obișnuiești să faci împreună cu persoanele apropiate?

Sursă foto: Freepik