Dacă vrei să faci modificări substanțiale care țin de siguranță și funcționalitate corectă, ai nevoie de un specialist. Însă, din punct de vedere vizual, poți să proiectezi și singur imaginea casei tale. Iată câteva aspecte esențiale care te pot ajuta să-ți creezi o viziune asupra modernizării locuinței.
Alege stilul care ți se potrivește
Renovarea locuinței pornește de la a găsi designul care te atrage și ți se potrivește. Există mai multe stiluri de design interior, respectiv minimalist, industrial, retro, tradițional, modernist etc. Documentează-te despre fiecare stil în parte și vezi cu care te identifici mai mult. Este necesar să ai de la început formată o viziune asupra dorințelor și nevoilor tale, deoarece, în caz contrar, va fi dificil să faci alegerile potrivite. Trebuie luat în calcul, de asemenea, dacă esteticul ales este și practic.
Creează un plan pentru renovare
După ce ai ales stilul care să ți se potrivească cel mai bine, caută platforma de unde îți poți lua inspirația. Astfel, poți crea o planșă cu imaginea proprie asupra amenajării locuinței tale. Pregătește ulterior lista cu lucrurile pe care vrei să le schimbi și camerele care au nevoie de renovare. Punctează elementele esențiale și caută mai multe opțiuni din care poți alege ulterior.
De exemplu, dacă vrei să modifici mobilierul din bucătărie, încearcă să cauți variante precum blat bucatarie travertin sau marmură, un set de bucătărie roșu sau din stejar. Dacă ceea ce vrei să renovezi este dormitorul, poți căuta seturi de dormitor din diferite esențe de lemn. Adaptează aceste exemple la cerințele și preferințele tale.
În procesul modernizării locuinței tale, pe lângă înlocuirea electrocasnicelor sau veselei, există și alte elemente esențiale de luat în calcul, respectiv designul și culoarea pereților sau sistemul de iluminat al fiecărei camere. Astfel de schimbări presupun revopsirea suprafețelor, lipirea de tapet, montarea mai multor candelabre, veioze, felinare sau becuri.
Gândește-te ce atmosferă vrei să aibă locuința ta
Casa unde locuiești ar trebui să confere siguranță și liniște. Dacă ești o persoană care iubește natura, plantele sunt o variantă eficientă pentru o atmosferă relaxantă, prin care poți da un aer aerisit locuinței tale. Florile și vazele trebuie să fie în armonie cu designul ales. Ia în calcul și cât de multă îngrijire are nevoie fiecare plantă și observă dacă se potrivește cu programul tău.
Tot pentru o atmosferă aerisită, evită să supraaglomerezi camerele cu multe dulapuri. Mai degrabă, poți alege un mobilier cu multe compartimente și care să fie spațios. Schimbă becurile cu unele cu o lumină mai naturală pentru a îmbunătăți luminozitatea casei tale. De asemenea, culoarea pereților și a mobilei poate reprezenta un factor esențial. Alege o culoare neutră sau pastelată.
Dă startul la căutări
În momentul în care ai atins toate etapele și știi cu certitudine ce ai nevoie, poți începe cumpărăturile. Fie că e vorba de a cumpăra online sau fizic, asigură-te că verifici calitatea și utilitatea achizițiilor.. Măsoară cu precizie spațiul unde vrei să faci modificările, pentru a avea dimensiunile potrivite. Mai mult decât atât, dacă achiziționezi online, caută un site care se încadrează în bugetul tău, verifică siguranța platformelor și citește recenziile.
Renovarea locuinței presupune multă documentare, atenție la detalii și o analiză amănunțită a preferințelor și nevoilor tale. Poți începe achizițiile și renovarea locuinței propriu-zise în momentul în care ai finalizat această analiză. Următoarea dată când vrei să-ți decorezi casa, încearcă să parcurgi pașii menționați în acest articol și vei observa cum procesul devine mai simplu și mai eficient.
Sursă foto: Shutterstock