Deci, ce facem pentru a crea un spațiu care să se simtă confortabil? În timp ce acest lucru ar putea fi subiectiv în funcție de personalitatea și gusturile tale individuale, există câteva elemente care fac ca o cameră să se simtă universal confortabil – un pat confortabil, iluminare difuză și detalii de decor care o fac să se simtă ca acasă. 

Căldura lemnului

Elemente naturale și decorațiunile inspirate din natură dau un sentiment confortabil oricărei camere. Iar cu acest lucru în minte are trebui să începem de la baza, si ne referim aici la pardoseală, unde ar trebui să luam în considerare podelele din lemn de esență tare. Adaugă alte elemente naturale dormitorului precum aplice de perete din ratan pentru lumina ambientală si un covor piele de vaca poziționat în fața patului ca punct focal. O oglindă în formă asimetrică, lenjerie de pat simplă și o paletă de tonuri calde, ușoare, dar pământii creează o atmosferă calmă și relaxantă.

Elemente neutre

Alegând culori neutre pământești și multă textură poți transforma dormitorul într-o oază confortabilă. Un covor mare pufos care să încadreze întreg patul sau alegerea unei mochete dintr-un perete într-altul va face intrarea în dormitor una confortabilă sub picioare. Accesorizează cu un covor blana de oaie alb pentru a creea textură. Un spațiu gol îl poți umple cu o bancă din lemn și o pernă lombară, iar o vază cu flori uscate și o plantă agățată în colț aduc câteva elemente naturale în amestec.

Îndrăzneț și frumos

Transformă dormitorul într-o oază de vis alegând culori vibrante sau închise. Culoarea închisă a pereților sau alegerea unui tapet închis cu elemente tropicale fac dintr-un dormitor un loc în care te retragi de haosul urban. Candelabru auriu sau din mărgele de lemn dau caracter camerei iar lenjeria de pat ar trebui să fie în același notă îndrăzneață. Creează un perete de galerie și umple-le cu fotografii de familie și de călătorie înrămate în alb-negru pentru a creea o notă personala care creează instantaneu o senzație confortabilă și un colț de lectură înainte de culcare.

Straturi de texturi

Pentru a crea un dormitor confortabil fără a încărca vizual camera putem alege o paletă liniștitoare de nuanțe calde de gri și crem. O tăblie tapițată și lenjerie de pat stratificată într-o gamă de texturi creează un loc plăcut pentru relaxare și dormit, în timp ce un covor kilim în culori vibrate adaugă căldură și pata de culoare necesară unei camere. Lenjeria de pat, pătura și pernele în abundență te atrag în pat pentru un somn liniștit și odihnitor.