Pentru medici și asistenți medicali este esențial să producă o bună impresie pacienților încă de la primul contact, să le câștige încrederea, iar uniforma pe care o poartă joacă un rol important în acest sens. Dacă un cadru medical va avea o ținută îngrijită, adaptată situației sau tipului de intervenție, care îi stă bine, acest lucru îi va transmite pacientului pozitivitate, iar, în continuare, actul medical se va desfășura în condiții optime.

De regulă, medicii și asistenții au mai multe uniforme, pentru că au nevoie să le schimbe des. O idee excelentă ar fi ca acestea să fie diferite, pentru că va fi cât se poate de clar pentru un pacient că sunt schimbate și astfel menținute standardele de igienă. În același timp, acest lucru îi va da o stare bună și cadrului medical, pentru că poate deveni apăsător să poarte zilnic același tip de halat.

Iată tipurile de uniforme medicale pe care trebuie să le ai în garderobă și ce accesorii îți sunt necesare. Găsești aici tot ce este necesar, toate articolele îndeplinind cerințe înalte de calitate.

Uniforme medicale clasice

Formată din halat sau costum cu bluză și pantalon, uniforma medicală clasică este realizată, în general, din fibre naturale și are un croi simplu, dar practic, cu cel puțin două buzunare. Au linii drepte și sunt lejere, în așa fel încât să ofere un confort sporit în timpul activităților specifice din spitale și cabinete medicale. În trecut erau albe, însă pe măsură ce s-a dovedit că anumite culori au un impact pozitiv asupra stării pacientului, aceste ținute sunt disponibile în diferite nuanțe, iar medicii și asistenții care lucrează la la pediatrie pot opta pentru unele cu imprimeuri jucăușe, percepute mai bine de micii pacienți. O uniformă clasică va fi extrem de utilă pe timpul gărzilor lungi, pentru că sunt mai largi și mai confortabile față de celelalte tipuri de ținute.

Uniforme medicale colorate

Chiar dacă majoritatea pacienților adulți au încredere mai mare într-un cadru medical dacă acesta poartă uniformă albă, potrivit unui studiu publicat de National Library of Medicine, tinerii și copiii se simt mai confortabil dacă medicul poartă culori mai vesele, astfel că este o idee excelentă să ai în garderobă și ținute în alte culori pe care să le porți atunci când știi că ai de-a face cu pacienți de vârste mai mici. Același studiu arată că, în mod cert, cadrele medicale se simt mult mai bine dacă poartă culori, iar acesta este un aspect de avut în vedere.

Uniforme medicale elastice

Fibrele elastice permit abordarea unor croieli mai moderne, care urmăresc linia corpului, iar medicii și asistenții care le îmbracă vor arăta mai bine și vor avea prestanță. Însă costumele elastice oferă și o libertate foarte mare de mișcare, în timp ce materialul lasă pielea să respire – aspecte extrem de importante pentru orice cadru medical. În plus, aceste materiale se curăță mai ușor și mai bine și au o rezistență mare în timp.

Accesorii

O uniformă medicală, indiferent de model sau de culoare, trebuie completată cu accesoriile potrivite. Chiar dacă ai o pereche de pantofi sport în care te simți foarte bine, atunci când ești la serviciu, ar trebui să porți încălțăminte medicală, care va completa mai bine ținuta medicală. În plus, acest gen de încălțăminte are mai multe caracteristici care îți vor asigura pe termen lung confortul și sănătatea picioarelor. De asemenea, este realizată din materiale foarte ușor de curățat și dezinfectat și va rezista bine în timp.

Boneta este un alt accesoriu absolut necesar, iar modelul trebuie ales în așa fel încât să acopere în întregime părul.

Foto: Pexels