1.Stabilește-ți prioritățile și nevoile

Primul pas atunci când pornești în căutarea piesei de mobilier potrivite este să te gândești la nevoile tale. Cum arată rutina ta zilnică de îngrijire? Dacă ai multe produse cosmetice și îți trebuie spațiu suplimentar pentru a le depozita și organiza, optează pentru o masă de machiaj amplă, cu suficiente cu sertare și rafturi. În schimb, dacă ai o cameră mică, cu puțin spațiu liber, o masă de machiaj compactă și simplă poate fi o alegere mai bună. De asemenea, dacă ai nevoie de o vizibilitate cât mai bună pentru aplicarea machiajului, optează pentru o masă practică, ce include un sistem de iluminare integrat.

Nu în ultimul rând, este important să îți stabilești și un buget în care să te încadrezi. În acest fel, vei putea filtra mai rapid opțiunile potrivite. Compară prețurile și calitatea diferitelor modele disponibile pentru a găsi cea mai bună opțiune în funcție de nevoile și resursele tale.

2. Ține cont de stilul camerei

Noua piesă de mobilier trebuie să se integreze cât mai bine în decorul camerei tale. Fie că ai optat pentru un stil modern, clasic, rustic sau boem, masa de machiaj ar trebui să urmeze aceleași linii. Spre exemplu, pentru o cameră modernă, o masă de machiaj cu un design minimalist și linii curate ar fi o alegere potrivită. Optează pentru materiale precum metalul, sticla sau MDF-ul în nuanțe neutre pentru a crea un aspect aerisit și modern. Detaliile și finisajele mesei de machiaj trebuie să fie discrete pentru a se potrivi cât mai bine cu stilul camerei.

Pentru un spațiu clasic, alege o masă de machiaj cu linii elegante și un aspect sofisticat. Lemnul masiv și culorile calde vor crea un aspect confortabil și familiar, iar mânerele ornamentale și detaliile sculptate vor completa stilul locuinței tale.

3. Fii atentă la dimensiuni 

O amenajare reușită presupune ca masa de machiaj să se încadreze cât mai bine în spațiul liber, fără să îngreuneze circulația. Vestea bună este că mesele de machiaj sunt disponibile în diferite dimensiuni și forme, deci vei putea găsi cu ușurință un model potrivit pentru camera ta. Înainte să achiziționezi noua piesă de mobilier, măsoară cu atenție zona, astfel încât să fii sigură că masa se va potrivi fără probleme.

O altă caracteristică importantă a unei mese de machiaj este suprafața de lucru. Aceasta trebuie să fie suficient de mare pentru a-ți permite să te desfășori cât mai bine, dar totodată să fie netedă și ușor de curățat. De asemenea, în cazul în care mobila include și un scaun, acesta trebuie să fie potrivit pentru stilul și înălțimea mesei de machiaj, dar totodată să asigure un grad cât mai înalt de confort și să poată fi ajustat cu ușurință. Un scaun cu spătar sau cu o pernă confortabilă îți poate oferi un suport suplimentar.

În concluzie, alegerea mesei de machiaj perfecte poate deveni o sarcină ușoară dacă ții cont de sfaturile noastre! Nu uita să acorzi atenție materialelor din care este fabricată masa de machiaj, astfel încât să te bucuri de calitate și durabilitate!