Iată ce rețete delicioase poți să prepari cu ajutorul laptelui vegetal

1. Smoothie energizant cu lapte de migdale

Pentru această rețetă vei avea nevoie de 1 banană coaptă, 1/2 cană de căpșuni proaspete sau congelate, 1 cană de lapte de migdale, 1 lingură de miere sau îndulcitor preferat (opțional), 1 lingură de unt de migdale (opțional), 1/2 linguriță de extract de vanilie și gheață (după preferință).

Într-un blender, adaugă bananele tăiate în bucăți, căpșunile, laptele de migdale și restul ingredientelor, iar apoi amestecă la viteză mare până obții o consistență cremoasă și omogenă. Apoi, servește în pahare înalte și bucură-te de un smoothie bogat în nutrienți și fibre. Dacă vrei un lapte vegan de calitate, îl poți găsi pe site-ul celor de la Scufita-rosie.ro, care ți-a pregătit o gamă largă de băuturi vegetale, numai bune de integrat în rețetele favorite!

2. Piure de cartofi dulci cu lapte de cocos

Această rețetă simplă, dar foarte gustoasă conține 2 cartofi dulci mari, curățați și tăiați în cuburi, 1/2 cană de lapte de cocos, 2 linguri de ulei de cocos, sare și piper după gust și cimbru proaspăt sau uscat pentru decor. Prima oară trebuie să fierbi cuburile de cartofi dulci în apă cu puțină sare până devin moi, iar apoi să-i strecori și să-i pasezi cu ajutorul unei furculițe sau unui mixer manual. În continuare, adaugă laptele de cocos, uleiul de cocos și condimentele și amestecă bine până obții o consistență cremoasă și omogenă. Următorul pas este să încălzești piureul la foc mic, amestecând continuu, timp de câteva minute și să-l servești cu lapte de cocos presărat cu puțin cimbru proaspăt sau uscat pentru un plus de aromă.

3. Paste cu sos de mazăre și lapte de soia

Aici ai nevoie de 250 g paste, 1 cană de mazăre congelată, 1 ceapă mică, tocată fin, 2 căței de usturoi, mărunțiți, 1 cană de lapte de soia, 2 linguri de ulei de măsline, sare și piper după preferințe, dar și frunze proaspete de mentă sau pătrunjel pentru decor. Începi prin a fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, iar într-o tigaie mare, călește ceapa și usturoiul în ulei de măsline până devin aurii și aromate. Adaugă mazărea și călește timp de câteva minute până se înmoaie ușor și apoi toarnă laptele de soia în tigaie, lăsându-l să fiarbă la foc mic. Transferă conținutul tigăii într-un blender și mixează până obții un sos cremos și încorporează sosul obținut în paste și amestecă bine. La final, condimentează cu sare și piper după gust și servește-le cu sos de mazăre și lapte de soia, decorând cu frunze proaspete de mentă sau pătrunjel.

În concluzie, aceste rețete te vor ajuta să-ți diversifici alimentația și să explorezi noi arome și texturi cu ajutorul laptelui vegetal. Pentru oricare dintre acestea ai opta, laptele vegetal este ingredientul secret, care adaugă un plus de savoare și nutrienți în mâncarea ta.

Sursă foto: Freepik.com