Iată 3 produse ce țin timpul în loc:

1.      Spf-ul

Crema cu factor de protecție este produsul cheie pentru a încetini îmbătrânirea tenului. Aceasta trebuie aplicată cât mai devreme pentru rezultate optime, începând chiar cu vârsta copilăriei, însă după vârsta de 25 de ani aceasta va deveni indispensabilă din rutina zilnică. Alege o cremă cu factor de protecție 50 și aplică o cantitate de două degete pe ten în fiecare dimineață. Pentru ca protecția să fie maximă, ea trebuie să fie reaplicată odată la 2 ore. O modalitate prin care poți face reaplicarea mai simplă chiar dacă folosești machiaj este folosirea unui recipient de tip spray.

2.      Retinolul

Retinolul este o substanță obținută sintetic, derivată din vitamina A ce are ca scop îmbunătățirea aspectului pielii. Acesta este folosit atât în tratamentele anti-acnee, dar și împotriva îmbătrânirii pielii. Acesta acționează în profunzimea pielii, ajungand în derma unde anihilează radicalii liberi și stimulează producția de colagen și elastina. Fiind o substanță destul de puternică, este recomandată integrarea treptată a cremei cu retinol de la 24beauty.ro în rutina de îngrijire a pielii, de 2 ori pe săptămână pentru început, iar în funcție de nevoi se va folosi treptat tot mai des, dar nu în fiecare zi.

3.      Acidul hialuronic

Acidul hialuronic este un acid ce se găsește natural în organismul uman, dar odată cu îmbătrânirea acesta se estompează și este necesară aplicarea unor produse cosmetice care îl conțin. El are rolul de a menține tenul hidratat în profunzime, ajutând totodată la sintetizarea elastinei și al colagenului. Acidul hialuronic are proprietatea de a atrage moleculele de apă, drept pentru care umple ridurile și liniile fine dacă este utilizat regulat, zilnic. Acesta se poate administra sub diferite forme: injecții, fiole, pastile sau integrat în serumuri sau creme.  

Aceste trei elemente sunt cele mai des întâlnite substanțe folosite pentru combaterea îmbătrânirii pielii și se găsesc sub diferite forme și texturi, făcute în așa fel încât să se potrivească tuturor tipurilor de ten. Nu uita că cele mai bune recomandări ți le poate da medicul dermatolog care te va examina și va stabili ce se potrivește nevoilor pielii tale. Este bine să te informezi din studii și experiențele altor persoane de pe internet, dar nu uita că cele mai bune rezultate vor fi obținute sub supravegherea unui medic specialist.

Sursa foto: pexels.com