Tapetul poate contribui decisiv la acest aspect și din acest motiv a devenit unul dintre materialele preferate ale designerilor pentru decorarea pereților. În cele ce urmează îți vom spune care sunt cele 3 motive esențiale pentru care acest material a câștigat atât de mult teren în anii recenți. 

Decor spectaculos

Poți schimba total aspectul casei doar cu tapetul. Acest material înseamnă mult mai mult acum decât acum câțiva ani. Producătorii colaborează cu designeri și artiști, folosesc cele mai noi tehnologii, iar rezultatele sunt spectaculoase. Noile modele de tapet vin în culori și modele variate, adaptate tuturor stilurilor de design. Vei descoperi tapete cu modele abstracte, cu flori sau animale, cu motive geometrice și lista poate continua la nesfârșit. De asemenea, noile compoziții și tehnologii permit utilizarea unor palete coloristice încântătoare, iar texturile tapetelor sunt prietenoase.

Se montează ușor

Un alt mare atu al acestui material este că se montează foarte ușor, într-un interval de timp foarte scurt. Peste lavabilă de aplică foarte simplu, fără a fi necesare alte operațiuni de pregătire sau straturi intermediare. Tapetul, însă, merge pus peste suprafețe din lemn, direct pe tencuială și chiar peste un perete placat cu faianță. Ceea ce trebuie să știi este că, în orice situație, redecorarea pereților dintr-o cameră durează câteva ore și întreaga operațiune este „curată”, fără praf, moloz, fără saci grei cu materiale care să complice situația.

Rezistență în timp

Noile tipuri de tapet au compoziții care le conferă o calitate superioară față de cele vechi, din hârtie. Sunt lavabile și superlavabile, deci, se pot spăla fără probleme, astfel că pereții locuinței pot fi menținuți curați fără probleme. De asemenea, aceste tapete au o rezistență ridicată în timp, la acțiunea razelor solare, ceea ce înseamnă că ele vor arată impecabil, iar culorile vor rămâne proaspete o lungă perioadă de timp. Probabil că singurul motiv pentru care vei dori să-l schimbi va fi trendul. 

Sunt, însă, și alte motive pentru care tapetul este varianta ideală pentru decorul pereților, pe care le vei descoperi în acest material. Noi ți le-am prezentat pe cele mai importante, care contează cel mai mult pentru orice persoană care își dorește o casă frumoasă și curată.

Foto: Unsplash