Iată, așadar, 3 motive pentru care rochiile elegante simple sunt go to-ul acestui sfârșit de vară:

  1. Rochiile elegante simple pot fi purtate de mai multe ori, în contexte diferite.

Cu o rochie în culori simple nu dai niciodată greș. Nu ai cum. Pentru că aceeași piesă vestimentară poate fi purtată cu mai multe accesorii și își poate păstra, în continuare, prospețimea și misterul, pe care numai un element vestimentar nou le aduce în calcul. 

Mai mult, rolul accesoriilor nu este doar acela de a readuce la viață o ținută diferită. Din contră, accesoriile sunt cele care pot determina dacă ținuta ta este potrivită pentru un tip de eveniment sau pentru altul. În plus, rochiile elegante ieftine nu mai reprezintă prima căutare a femeilor, tocmai pentru că o piesă vestimentară într-o culoare unică, spre exemplu, un bleumarin, poate fi purtată de mai multe ori, astfel încât costul inițial să se amortizeze de-a lungul timpului.

  1. Rochiile elegante sunt poetice. Chiar și numai pentru o plimbare în parc.

Categoric nu este vorba despre rochiile pentru evenimente precum nunți sau botezuri. Însă, într-adevăr, se observă din ce în ce mai mult tendința fetelor și a femeilor de se îmbrăca foarte elegant chiar și la o simplă plimbare pe stradă, în parc sau chiar și la o ieșire la cafea.

Cu toate acestea, dorința purtării unor astfel de elemente vestimentare mai interesante, în medii în care nu își au locul neapărat, vine din schimbarea contextelor și din înțelegerea faptului că hainele ne definesc doar în măsura în care le lăsăm să ne definească. Cu alte cuvinte, trendurile pe care le setăm în fashion ar trebui să ne permită să ne bucurăm de hainele pe care le deținem și să ne aducă un sentiment de libertate și nu de încorsetare.

  1. Rochiile pe care le cumperi sunt principalul testimonial pe care îl faci despre tine.

Da, transmiți mai mult decât ai crede doar de la o primă impresie, iar hainele sunt cele care mijlocesc legăturile dintre tine și oamenii pe care îi întâlnești. Așadar, pentru toate întâlnirile pe care le aștepți sau pe care nu le aștepți, cântărește-ți bine garderoba și află ce spun rochiile tale preferate despre cine ești tu cu adevărat.

Mai mult, poți împrumuta de la haine caracteristici precum spiritul cameleonic. Ce înseamnă asta? Gândește-te doar la garderoba ta. Cel mai probabil ai câteva haine pe care le îmbraci în mod regulat, care te fac să te simți în siguranță în propriul corp. Cu toate acestea, s-ar putea ca aceste haine, deși le porți cel mai des, să nu corespundă 100% stilului vestimentar pe care îl afișezi.

Cu toate acestea, majoritatea hainelor pe care le purtăm ajung să ne definească mai mult decât ne-am dori. Hainele sunt și o modalitate excelentă de a vorbi nu doar despre culori sau modele preferate, dar și despre tipuri și tipare de personalități și despre stările prin care poate trece o persoană într-o anumită perioadă a vieții sale.

În drumul pe care-l faci la cumpărături sau în tumultul click-urilor pe care le apeși pentru a-ți umple coșul cu cele mai potrivite elemente vestimentare, ține cont de faptul că moda trece și revine (ce-i drept, cu câțiva ani de întârziere). Dar ceea ce este cel mai important este cine rămâi tu în fața șifonierului tău, în fiecare dimineață, când trebuie să-ți alegi hainele pe care să le porți la birou, la școală sau în oraș. 

Nu uita că o rochie poate să fie cea mai bună alegere pentru tine pentru că ai văzut-o în reclame sau pentru că te-a făcut să te simți într-un fel atunci când ai probat-o.