Iată trei dintre motivele principale responsabile pentru acest gust inconfundabil și delicios al cărnii de pui de țară!
Pui cu dietă variată și naturală
Evident, puii de țară au acces la o alimentație diversificată care include, printre altele:
- Insecte, viermi și alte mici viețuitoare pe care păsările le găsesc în aer liber.
- Ierburi, semințe și plante pe care puii de țară le ciugulesc din mediul înconjurător.
- Cereale și resturi alimentare oferite de persoanele care au grijă de pui (dacă este cazul și pentru puii crescuți cu adevărat la țară).
Această dietă bogată și variată oferă cărnii un gust mult mai complex și mai intens în comparație cu puii crescuți în mod industrial și mai ales sacrificați înainte de vreme. Alimentația contribuie în mare măsură la gustul cărnii de pui de țară – nu se folosește făină de pește sau alte suplimente alimentare care, în exces, alterează gustul final al cărnii.
Activitate fizică și dezvoltare musculară
Puii de țară se pot mișca în aer liber și astfel își pot utiliza mușchii într-un mod 100% natural. Mai exact, un pui de țară:
- Aleargă și zboară pe distanțe scurte și scormonește pământul în căutare de hrană.
- Dezvoltă o musculatură mai fermă și mai bine definită datorită activității fizice.
Acest tip de activitate fizică produce o textură mai fermă și un gust mai pronunțat al cărnii, contribuind astfel la acel gust inconfundabil al cărnii de pui de țară.
Pe de altă parte, în multe ferme industriale, activitatea fizică a puilor lipsește aproape complet. Lipsa mișcării inhibă dezvoltarea musculară, motiv pentru care puii de țară sunt mereu mai dolofani, mai plini de carne.
Creștere lentă și naturală
Puii de țară cresc într-un ritm mai lent și mai natural comparativ cu puii crescuți în mod industrial. Astfel, aceștia:
- Ating maturitatea într-o perioadă mai lungă de timp.
- Nu primesc hormoni de creștere sau antibiotice pentru a accelera dezvoltarea/creșterea.
- Dezvoltă o structură musculară și osoasă mai matură.
În fermele BIO, puii au parte de creștere lentă de minim 90 de zile, în timp ce în condiții industriale, adaosul de antibiotice sau hormoni de creștere poate duce la sacrificarea puilor chiar și după numai 30 de zile. Evident, puii sacrificați timpuriu nu pot fi considerați maturi, în ciuda proporțiilor acestora.
Ca urmare, creșterea lentă și naturală a puilor oferă cărnii o aromă mai intensă și o textură mai plăcută, fiind perfectă pentru o mulțime de rețete inedite pentru prânzul sau cina în familie! Așadar, datorită dietei variate și activității fizice, carnea de pui de țară are un gust deosebit care asigură o experiență culinară autentică și savuroasă!
Acesta este, de altfel, scopul fermei Ograda Verde – de a aduce pe masa ta carne de pui de țară cu acel gust inconfundabil de care-ți aduci aminte din copilărie!