Iată trei mituri comune despre fațetele dentare, pentru a oferi o perspectivă clară și corectă asupra acestei proceduri de înfrumusețare:

1. Fațetele dentare îți pot afecta permanent dinții naturali

Una din temerile cele mai frecvent întâlnite este că aplicarea fațetelor dentare ar putea afecta permanent structura dinților naturali. Însă atunci când varianta de aparat dentar (vezi preturi aparat dentar) nu este aplicabilă datorită unor probleme la dinți, fațetele dentare pot fi o soluție perfectă. Fațetele dentare sunt concepute și aplicate într-un mod care să nu afecteze foarte mult dinții naturali. Practic implică îndepărtarea unei cantități foarte mici de smalț dentar, astfel încât să se asigure spațiu suficient pentru a fixa fațetele. Însă aceasta intervenție nu ar trebui să afecteze structura și stabilitatea dinților. Deci înainte de a consulta preturi fatete dentare, o discuție cu medicul dentist poate fi de ajutor pentru a te lămuri în toate aspectele.

2.Fațetele dentare nu sunt durabile și se deteriorează rapid

Există o preocupare că fațetele dentare ar putea fi fragile și se pot deteriora cu ușurință în timp. Ca și în cazul unui implant dentar, fațetele dentare sunt fabricate din materiale rezistente și durabile, cum ar fi porțelan, zirconiu sau materiale compozite de înaltă calitate. Aceste materiale sunt rezistente la pătare, decolorare și uzură, oferindu-le o durabilitate remarcabilă. Cu o igienă orală adecvată și o îngrijire regulată, fațetele dentare pot rezista mulți ani. Este important să se evite obiceiuri care ar afecta oricum și dinții naturali,  cum ar fi mușcatul obiectelor dure sau deschiderea ambalajelor cu dinții. După aplicarea fațetelor dentare se recomandă păstrarea rutinei de zi cu zi de îngrijire a dinților. 

3.Fațetele dentare sunt dureroase și necesită mult timp de vindecare

Mulți oameni cred că aplicarea fațetelor dentare este un proces dureros care solicită o perioadă lungă de vindecare. În realitate, procedura de aplicare a fațetelor dentare este relativ nedureroasă, deoarece se utilizează anestezie locală pentru a minimaliza disconfortul. În plus, fațetele dentare nu necesită timp de vindecare prelungit. După aplicarea fațetelor, pacientul poate resimți o ușoară sensibilitate inițială, dar aceasta dispare în scurt timp. În câteva zile, vei putea reveni la rutina ta normală și vei beneficia de beneficiile estetice ale fațetelor dentare.

Fațetele dentare reprezintă o opțiune excelentă pentru a corecta imperfecțiunile estetice ale dinților și a obține un zâmbet frumos și strălucitor. Este important să nu te lași influențat de miturile și conceptele greșite care circulă în jurul acestui tratament stomatologic. Fațetele dentare sunt sigure, durabile și oferă rezultate estetice remarcabile. Pentru a obține informații precise și sfaturi personalizate, este recomandat să consulți medicul tău dentist. În final, fațetele dentare pot contribui semnificativ la îmbunătățirea încrederii și a stimei de sine, oferindu-ți un zâmbet de invidiat.