Iată așadar ce trebuie să ai în vedere dacă te gândești să porți aparat dentar dar nu cunoști decât prea puține informații

  1. Poți purta aparat dentar la orice vârstă

Aparatul dentar, deși este asociat cu vârsta adolescenței, acesta poate fi purtat la orice vârstă. Este, într-adevăr de preferat să fie montat încă de la o vârstă fragedă pentru a susține o dezvoltare orală sănătoasă, însă acest lucru nu înseamnă că adulții nu-l pot purta. În ziua de azi întâlnim din ce în ce mai mulți adulți care aleg acest tip de tratament și este considerat chiar a fi în vogă. În ceea ce-i privește pe copii, aceștia nu trebuie să amâne timpul de montare a aparatului, odată ce medicul stomatolog observă anumite neregularități. Vezi aici la ce vârstă se pune aparatul dentar unui copil.

  1. Aparatul dentar nu are ca scop doar îmbunătățirea laturii estetice

Dinții perfect aliniați se văd minunat, într-adevăr, acesta fiind și motivul pentru care mulți aleg să-l poarte – un aspect vizual plăcut care duce la o creștere a încrederii de sine. Însă aparatul dentar reprezintă mult mai mult decât latura estetică. Medicul ortodont va urmări evoluția tratamentului, va examina osul maxilarului și va verifica dacă poziția dinților influențează mușcătura. O mușcătură necorespunzătoare îți poate influența postura, vorbirea și poți avea probleme la nivelul articulației.

  1. Aparatul dentar invisalign nu este pentru oricine

Mulți oameni își doresc aparat dentar, însă sunt nemulțumiți de faptul că acesta se va vedea. În acest caz optează pentru aparatul invisalign care este discret și greu de observat. Însă acesta este compatibil cu un număr mic de pacienți deoarece nu pot corecta alinierea greșită a dinților și pot trata doar goluri minore. Dacă îți dorești rezultate rapide și eficiente atunci aparatul tradițional s-ar putea să fie cel care ți se potrivește. Află aici mai multe despe aparatele dentare metalice

Dacă optezi pentru varianta nepotrivită s-ar putea ca ulterior să ai nevoie de bracketi metalici, și cu siguranță nu-ți dorești prelungirea duratei de tratament. În această situație cel mai bine este să asculți indicațiile medicului tău ortodont. Cei de la CisoMedical.ro te pot ajuta cu sfaturi profesioniste în această direcție. 

În concluzie dacă urmează să porți aparat dentar, trebuie să fii conștient de tot ceea ce presupune perioada de tratament și să-ți formezi așteptări realiste. Aparatul dentar poate fi purtat indiferent de vârsta pe care o ai. Modelul potrivit depinde de particularitățile și nevoile fiecărui pacient, iar purtarea acestuia poate preveni sau rezolva anumite probleme de sănătate. 

Sursa: pexels.com.