Într-o lume în continuă mișcare, bicicleta poate fi soluția ideală pentru un stil de viață sănătos, sustenabil și eficient din punct de vedere al cheltuielilor. Îți prezentăm în continuare numeroasele beneficii ale utilizării bicicletei, de la îmbunătățirea stării de sănătate, până la contribuția la protejarea mediului și economisirea banilor. Află cum să alegi bicicleta potrivită pentru nevoile tale, ca să te bucuri de avantajele mersului pe două roți, în condiții financiare optime.

Mersul pe bicicletă îți îmbunătățește starea de sănătate

Îmbunătățirea sănătății cardiovasculare este unul dintre principalele beneficii ale mersului pe bicicletă. Această activitate reprezintă un excelent exercițiu cardiovascular, care ajută la creșterea ritmului cardiac și la îmbunătățirea circulației sângelui în organism. De asemenea, contribuie la menținerea tensiunii arteriale într-un interval normal și la creșterea nivelului de colesterol bun din organism. Ameliorarea tonusului muscular este un alt beneficiu important al mersului pe bicicletă. Prin pedalat, lucrezi mușchii picioarelor, fesierii, brațele și abdomenul.

Activitatea fizică constantă, precum mersul pe bicicletă, ajută la arderea caloriilor și la controlul greutății corporale. De asemenea, pedalatul este considerat un exercițiu de relaxare, care te ajută să reduci stresul și anxietatea. Îmbunătățirea imunității și a sănătății mentale sunt și ele beneficii importante ale mersului pe bicicletă. Îți întărești sistemul imunitar și reușești să previi anumite boli. De asemenea, exercițiul fizic are efecte pozitive asupra sănătății mentale, îmbunătățind memoria și abilitățile cognitive, reduce riscul de depresie și îmbunătățește calitatea somnului. 

Mergi pe bicicletă? Protejezi mediul și contribui la reducerea poluării

Mersul pe bicicletă este o alternativă ecologică la transportul cu mașina, deci merită să investești într-o bicicletă clasică sau o bicicletă electrică. Utilizarea bicicletei contribuie semnificativ la micșorarea amprentei de carbon și la combaterea încălzirii globale. Bicicletele sunt mult mai silențioase decât vehiculele motorizate, de aceea sunt eficiente pentru reducerea poluării fonice în zonele urbane aglomerate. Realizarea unei biciclete necesită mai puține resurse și un consum mai mic de energie în comparație cu producția unui automobil. De asemenea, bicicleta nu necesită combustibil pentru a fi utilizată, ceea ce înseamnă o economie suplimentară de resurse, atât pentru tine, cât și pentru mediu.   

Vrei să cumperi o bicicletă? Faci economii la bugetul personal

Utilizarea bicicletei ca mijloc de transport îți aduce avantaje financiare importante. Costă mai puțin decât o mașină, nu necesită achiziționarea de combustibil, reparațiile sunt mai ieftine, deci vei cheltui mai puțin pentru transportul cotidian, pentru plimbări și relaxare. Există o varietate de biciclete disponibile pe piață, așa că alege ce ți se potrivește, ca stil de viață, nivel de pregătire fizică, buget personal. Nu-ți face griji din cauza banilor. Aplică pentru cardul de cumpărături CardAvantaj, ca să cumperi o bicicletă electrică sau clasică în rate fără dobândă* de la unul din retailerii din rețeaua de magazine partenere CardAvantaj.

Ține cont de distanța pe care o vei parcurge zilnic, de terenul pe care vei pedala (stradă, piste de biciclete, teren accidentat), de scopul călătoriei (deplasare, fitness, competiție), de confortul dorit și de nivelul de experiență pe care-l ai în mersul pe bicicletă. De exemplu, dacă vei călători pe drumuri asfaltate, o bicicletă de șosea ar fi potrivită pentru tine. În schimb, dacă vei pedala pe teren accidentat sau pe itinerarii off-road, o bicicletă de munte este ceea ce-ți trebuie. Vrei să te plimbi pe traseele speciale din parcuri sau pe pistele de biciclete de pe străzi și bulevarde? Alege o bicicletă de oraș, prevăzută cu accesorii specifice: suporturi pentru bagaje și lumini de circulație, ca să te deplasezi confortabil și în siguranță. 

Ia în considerare beneficiile prezentate și alege să mergi pe bicicletă, pentru că este sănătos, ecologic și eficient din punct de vedere financiar. Utilizează mijloace de plată inteligente, precum cardurile de cumpărături în rate, cu dobândă zero*. Astfel vei reuși să cumperi bicicleta potrivită, la un raport optim calitate-preț. 

*Dobânda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.