2016 este un an bogat în evenimente astrologice majore, iar astrele vor avea influențe imprevizibile asupra tuturor zodiilor. Vom trece prin perioade dificile, dar vom avea prilejul să reparăm greșelile din trecut și să facem ordine în viața noastră, pentru a beneficia de beneficiile pe care ni le rezervă viitorul.

Medeea, astrolog

Marile astrele ale zodiacului ne rezervă surprize și evenimente de care nu am mai avut parte în ultimii ani. Jupiter, planeta șanselor și a norocului, va tranzita semnul Fecioarei până în luna septembrie și aduce un suflu nou în carieră, ne protejează sănătatea și tonusul bun de zi cu zi, ne învață să fim mai organizați, mai economi și mai atenți la deciziile noastre. Din luna septembrie, Jupiter va intra în semnul Balanței unde va influența relațiile de dragoste, astfel că cele mai multe zodii vor fi protejate în cuplu de-a lungul toamnei. Saturn își petrece cea mai mare parte a anului în Săgetător unde va încerca să impună anumite limite acțiunilor îndrăznețe și riscante, tendințelor de dezechilibru emotional, dar și optimismului exagerat. Alături de el, vom învăța să apreciem valorile simple și sentimentele sincere. Dintre toate influențele astrale contradictorii, cea mai dificilă va fi retrogradarea lui Marte, din aprilie până în iunie, când proiectele personale și relațiile intime ar putea fi în pericol, dar situația se va îndrepta din septembrie, iar zodiile răbdătoare vor avea de câștigat.

Berbec (21.03 – 20.04)

Alege o schimbare pentru viitor!

Astrele te vor supune unor teste dificile în 2016, dar te vor ajuta să realizezi și lucruri pe care ți le dorești de multă vreme. Vei face un progres în carieră și vei putea ocupa un post mai bine plătit, dacă te pregătești din timp și dacă ești perseverentă în munca ta. Veștile bune legate de serviciu și de bani vor veni din martie, iar în următoarele luni este posibil ca situația ta materială să se îndrepte semnificativ. În căsnicie, va fi nevoie să faci o schimbare, mai ales dacă ai o familie numeroasă sau dacă va veni pe lume un alt copil. Poate ar fi bine să te gândești la o locuință mai mare și să discuți foarte serios pe această temă cu partenerul tău de viață. Dacă ești singură, de-a lungul anului vor fi ocazii să cunoști pe cineva, mai ales în timpul verii, dar vor fi și momente critice. Abia în luna decembrie vei avea parte de stabilitate și de dragostea pe care ți-o dorești.

Momentele majore ale anului 2016

22 martie – zodia ta va primi vizita lui Mercur, un astru generos care îți poate oferi șansa de a găsi un loc de muncă potrivit sau de face un progres major în carieră.

29 iulie – Uranus intră în mișcare retrogradă în zodia ta până la sfârșitul anului și poate aduce evenimente imprevizibile și pierderi, dacă nu acționezi corect la timpul potrivit.

Taur (21.04 – 21.05)

Vei avea nevoie de stabilitate

În 2016, trebuie să fii deosebit de atentă cu veniturile tale și să te ferești de investiții riscante. În carieră, este bine să te concentrezi asupra consolidării poziției pe care o ai, dacă ești mulțumită de condițiile în care lucrezi. Există și posibilitatea de a-ți schimba locul de muncă, dar aceasta nu este în prim plan pe astrograma ta de-a lungul anului. Este mult mai important să ajungi la un echilibru între viața personală și cea profesională, să te simți împlinită în familie și să le oferi copiilor cât mai mult din timpul tău liber. Pe de altă parte, anul viitor este indicat să îți pui ordine în relațiile sentimentale, dacă nu ești căsătorită și încerci să găsești un partener potrivit. În ceea ce privește câștigurile, bugetul tău se va rotunji abia din toamnă, după o perioadă mai dificilă, cu datorii.

Momentele majore ale anului 2016

6 mai: va fi Lună nouă în zodia ta, un moment benefic relațiilor de dragoste, căsniciei și stabilității. Luna nouă poate aduce schimbări de bun augur în viața de cuplu.

5 august: Venus este astrul care influențează situația ta financiară în ultima lună de vară și te poate ajuta să scapi de datoriile urgente, dar și de obligațiile neplăcute din familie.

Gemeni (22.05 – 21.06)

Fii mai hotărâtă în ceea ce vrei!

Astrele te vor obliga să îți schimbi perspectivele și prioritățile și să acționezi pe alte planuri, dacă vrei să ai realizări deosebite. Șansa de a schimba multe lucruri în viața ta există, dar trebuie să acționezi la timp. După primul trimestru, mai aglomerat și mai obositor, Venus și Soarele vor aduce mai multă armonie în viața ta începând din luna mai. Ele vor avea o influență benefică asupra relației de dragoste, mai ales dacă există probleme în cuplu. Momentele tensionate dintre voi doi se vor întoarce doar dacă apar probleme financiare majore și nu vă înțelegeți asupra banilor. Dar, dacă puteți controla acest aspect, toate dorințele și planurile voastre se vor împlini mai ușor. La începutul verii, ar putea fi un moment bun să faci o schimbare în carieră și să te îndrepți către un alt domeniu.

Momentele majore ale anului 2016

24 mai: este o zi pe care merită să o marchezi în calendar, deoarece îți oferă una dintre cele mai fericite conjuncturi astrale. Venus și Soarele vor amplifica toate lucrurile bune care îți sunt hărăzite.

14 decembrie: Luna plină din zodia ta va pune capăt unei situații incerte și te poate ajuta să faci o investiție pe termen lung, cu beneficii mari.

Rac (22.06 – 22.07)

Alege obiective concrete și profitabile

Astrele te asigură că poți realiza multe lucruri anul viitor, dacă ești mai ambițioasă și îți propui obiective clare, concrete, care pot fi atinse fără sacrificii mari. Trebuie să iei fiecare etapă pe rând și să încerci să îmbunătățești lucrurile din jurul tău, dar și să simplifici situațiile complicate, indiferent de implicațiile emoționale. Încă din luna martie, o eclipsă de Soare în zodia Peștilor poate aduce beneficii asupra relației de dragoste sau te poate ajuta să îți găsești jumătatea. Uneori, este bine să grăbești lucrurile, iar în dragoste anul viitor înseamnă decizii și acțiune promptă. În ceea ce privește situația financiară, trebuie să pui lucrurile la punct încă din ianuarie și să încerci să faci economii. În prima jumătate a anului nu vei avea satisfacții majore, dar poți face un progres semnificativ din iulie, când Venus va fi de partea ta.

Momentele majore ale anului 2016

29 iunie – de la această dată, Mercur se va afla în zodia ta, iar influența lui benefică va aduce avantaje noi în relațiile cu cei din jur, în orice negociere sau activitate profitabilă precum și în planurile tale de călătorie.

17 iulie – una dintre cele mai generoase astre ale zodiacului, Venus, va vizita zodia ta și va pune capăt unor situații mai puțin plăcute. Norocul va fi de partea ta în dragoste, dar și în viața profesională.

Leu (23.07 – 22.08)

Lasă greșelile în urma ta!

În acest an, astrele te vor învăța să pui punct și să o iei de la capăt. Vor fi situații în care nu are sens să te mai uiți în urmă și să repari greșelile, pentru că soluțiile de care ai nevoie vor fi eficiente doar pe termen scurt. Ar fi mult mai bine să îți regândești prioritățile și să te concentrezi asupra unor evenimente și oportunități noi. Vei avea ocazia să obții mai mult în plan financiar și să faci progrese constante, chiar de la începutul anului. Bineînțeles, vei avea mult de muncă, fie că ești subordonată sau ai o poziție de conducere. Abia din luna iulie, vei avea satisfacția câștigului și îți vei permite un răgaz. În dragoste, primele săptămâni de primăvară pot fi decisive, dacă relația voastră este recentă. Iar, dacă ești căsătorită de mulți ani, încearcă să schimbi activitățile de rutină

Momentele majore ale anului 2016

24 ianuarie: va fi Lună plină în zodia ta, un moment astral unic care va încheia un proces de lungă durată pentru a lăsa ușa deschisă unor noi oportunități.

12 iulie – începe tranzitul lui Venus, astrul iubirii, al vacanțelor, al pasiunii, dar și al câștigurilor spontane. Poate găsești dragostea pierdută sau locul de muncă la care te gândești de câțiva ani.

Fecioară (23.08 – 22.09)

Concentrează-te asupra profesiei!

Vei avea parte de mai multă stabilitate, dar și de evenimente care te vor ajuta să faci alegeri dificile în favoarea ta. Una dintre cele mai importante eclipse ale anului, cea din data de 1 septembrie, se va petrece în zodia ta și va marca o etapă distinctă, cu situații neprevăzute, dar și șanse mari. Jupiter va avea o influență benefică asupra relației de dragoste, iar obstacolele de până acum și tensiunile mai vechi vor dispărea. În carieră, este posibil să descoperi că poți ajunge mai ușor la postul dorit și că poți lucra și într-un domeniu nou, folosind experiența pe care deja ai acumulat-o. Veștile bune legate de muncă și de bani vor sosi din toamnă, în lunile septembrie și octombrie, după ce eclipsa de Soare va provoca anumite schimbări necesare.

Momentele majore ale anului 2016

22 februarie: va fi Lună plină în zodia ta, la sfârșitul iernii, moment prielnic să îți faci planuri noi pentru tot restul anului sau să pui capăt unei situații incerte, fără pierderi.

1 septembrie: va fi Lună nouă și totodată eclipsă de Soare în zodia ta, unul dintre cele mai importante momente astrale ale anului viitor. Eclipsa poate fi energia care marcheză schimbări majore, dar poate fi și soluția la problemele tale din dragoste.

Balanță (23.09 – 22.10)

Schimbările îți vor purta noroc

Inițiativele, ideile și planurile tale vor avea șanse promițătoare în anul care vine, mai ales după ce zodia ta va găzdui prima eclipsă din luna martie. Se pot schimba multe lucruri în plan personal, în viața de cuplu, în relațiile de familie și în viața de zi cu zi, iar schimbările par să fie de bun augur. Datorită eclipsei, vei descoperi că dragostea nu are nicio valoare fără încredere reciprocă și vei pune accentul pe relația sinceră dintre tine și partenerul tău de viață. Dacă ești singură, din luna martie ar fi timpul să îți asumi o relație pe termen lung și să îi acorzi credit celui care te urmează. În ceea ce privește viața profesională și situația materială, trebuie să te concentrezi asupra obligațiilor de serviciu și să încerci să te faci remarcată cât de curând. Din luna septembrie, vei primi și beneficiile.

Momentele majore ale anului 2016

23 martie: va fi Lună plină în zodia ta și totodată prima eclipsă de Lună a anului, moment astral care ar putea declanșa o serie de evenimente cu consecințe asupra relației tale de dragoste sau asupra căsniciei.

9 septembrie: vei primi vizita lui Jupiter până la sfârșitul anului, iar energia lui va amplifica planurile bune pe care vrei să le pui în aplicare. Succesul este garantat!

Scorpion (23.10 – 21.11)

Fă planuri pe termen lung!

Anul acesta te vei confrunta cu influența controversată a planetei Marte, care te va provoca la fiecare pas și te va supune unor teste greu de prevăzut. Poate că a venit timpul să îți regândești prioritățile și să fii cu un pas înaintea evenimentelor. Vei avea alegeri mai dificile de făcut, fie în viața de familie, fie în carieră, dar dacă pregătești totul din timp și cu multă diplomație, vei întoarce lucrurile în favoarea ta. Un aspect mai dificil ar putea fi legat de situația ta financiară care are nevoie de reguli noi și de mai multă ordine. În primele luni ale anului, dacă tu consideri că este necesar, ai putea căuta un alt loc de muncă, iar șansele se vor ivi până la sfârșitul lunii aprilie. Vești cu adevărat bune legate de bani, stabilitate și armonie în familie vei primi în lunile noiembrie și decembrie.

Momentele majore ale anului 2016

3 ianuarie: chiar de la începutul anului, Marte va vizita zodia ta, iar energia lui va determina evenimente imprevizibile, unele benefice, altele legate de probleme cu care nu te-ai mai confruntat niciodată.

30 octombrie: Luna nouă va ajunge în Scorpion la câteva zile după Mercur, astfel că luna noiembrie poate fi cea mai bună perioadă a anului pentru realizări profesionale și profit.

Săgetător (22.11 – 21.12)

Fii prudentă în orice faci!

În 2016, Marte va sta aproape tot anul în zodia ta, cu o scurtă perioadă în care va traversa semnul Scorpionului. Dar, din martie până în noiembrie, dificilul și bătăiosul Marte va sta pe umerii tăi și îi vei simți din plin prezența. Trebuie să fii deosebit de atentă ce decizii iei, ce soluții adopți și cum te descurci cu banii pe care îi câștigi, deoarece Marte poate aduce în calea ta tot felul de obstacole, oameni cu două fețe, prieteni nehotărâți și situații controversate. În dragoste, vei fi provocată să acționezi cu diplomație și să păstrezi echilibrul emoțional cu orice preț. Altfel, relația de cuplu poate trece prin momente deosebit de dificile. Dacă ești interesată să îți cauți un loc de muncă, fii bătăioasă în lunile februarie și martie pentru că, mai târziu, șansele vor fi mai mici.

Momentele majore ale anului 2016

24 martie: va începe o nouă perioadă de retrogradare a lui Saturn, iar lucrurile rămase neterminate în 2015 vor reveni în prim plan sau vor determina evenimente neplăcute.

20 iunie: în lunile mai și iunie vei avea parte de două Luni pline care vor sosi, una după alta în zodia ta, prima pe 21 mai, cea de a doua pe 20 iunie. Este un fenomen rar, dar va aduce situații de bun augur.

Capricorn (22.12 – 20.01)

Profită de oportunitățile inedite!

Vei fi preocupată de planuri noi și vei încerca adesea să schimbi lucrurile din jurul tău, oricât de mici și neînsemnate ar părea, astfel încât să îți îmbunătățești stilul de viață. Dacă te gândești să devii mamă în 2016, este anul cel mai potrivit pentru o asemenea decizie, deoarece te vei simți mai împlinită și vei avea mult mai multe bucurii. Dacă ești singură, astrele ar putea readuce pasiunea în viața ta, dar începutul unei noi relații poate fi dificil. Marte, care va fi alături de tine aproape tot anul, poate complica legăturile sentimentale, dacă nu îți cunoști foarte bine partenerul. În viața profesională, fie vei avea parte de o schimbare radicală, fie te mulțumești cu ceea ce ai și încerci să faci economii pentru viitor.

Momentele majore ale anului 2016

10 ianuarie: este momentul tău de Lună nouă, unul singur pe an și prilej de noutăți și oportunități la care nu te aștepți. Încearcă să faci acum schimbările dorite și vei avea mai mult noroc.

27 septembrie: Marte își va începe tranzitul prin zodia ta și poate avea o influență tensionată asupra relațiilor de familie și de cuplu. Dacă ești ambițioasă, el te poate ajuta totuși în carieră.

Vărsător (21.01 – 19.02)

Implică-te în activități noi!

Vei avea parte de multe momente fericite și vei reuși să găsești un echilibru între viața personală și obligațiile de serviciu. Ar trebui să călătorești mai des, să petreci mai mult timp cu persoana iubită sau cu întreaga familie. Ți-ar prinde bine și un hobby care să îți aducă liniște și împlinire sufletească. Dacă ești singură, vei avea șansa să găsești pe cineva de-a lungul primăverii, dar trebuie să te implici foarte mult ca relația respectivă să aibă viitor. La serviciu, ține pasul cu schimbările tehnologice, încearcă să înveți sau să te implici în activitățile noi pentru că nu poți risca să rămâi în urmă, mai ales în urma colegilor mai tineri. În ceea ce privești banii, câștigurile vor fi sporadice și trebuie să faci economii când ai ocazia.

Momentele majore ale anului 2016

2 ianuarie: Mercur va fi alături de tine în primele trei luni ale anului și te poate ajuta în plan financiar să descoperi noi surse de câștig. Pe de altă parte, el poate aduce o călătorie pe distanțe lungi.

17 februarie: vei primi vizita lui Venus, iar acest astru va aduce o mulțime de oportunități în dragoste și în carieră. Venus te va susține în toate deciziile tale, dar trebuie să fii atentă ce alegi!

Pești (20.02 – 20.03)

Schimbă perspectiva!

Anul viitor, zodia ta va găzdui o eclipsă de Soare în luna martie care va provoca multe evenimente deosebite, întâlniri și oportunități noi. Poate fi momentul benefic pentru o schimbare în carieră, poate fi șansa ta de a avansa, dacă te implici într-un proiect nou la serviciu, dar și ocazia de a lucra pe cont propriu. Dacă luna martie este propice progresului profesional, în luna august trebuie să fii foarte atentă ce decizii iei la serviciu, deoarece vei trece prin momente mai dificile. Ți-ar prinde bine să îți faci noi prieteni și să dezvolți relațiile cu persoanele care au aceleași preocupări ca tine. Viața socială va fi mai bogată și va compensa, într-o oarecare măsură, lipsurile din viața personală. În cuplu, vei avea nevoie de echilibru și trebuie să fii mai răbdătoare.

Momentele majore ale anului 2016

9 martie: va fi Lună nouă în zodia ta și totodată o eclipsă de Soare care îți poate da peste cap planurile legate de viața intimă și de viitorul căsniciei.

13 iunie: patronul zodiei tale, Neptun, va intra într-o nouă etapă de retrogradare care se va încheia în luna noiembrie. Va fi o perioadă în care vei găsi mai ușor soluții la problemele cotidiene.

credit foto: 123rf.com