1. Folosește un tratament natural pentru întărirea unghiilor 

Există alternative naturale de îngrijire și protecție a unghiilor. Lacurile tratament naturale conțin ingrediente cu proprietăți benefice pentru unghii precum aloe vera, vitamina C, extracte din alge și minerale marine. Îți recomandăm: Lac tratament pentru întărirea unghiilor, Transparent, AvrilLac tratament pentru întărirea ughiilor, Nude, Avril (dacă dorești o nuanță de crem cu tente rozalii delicate pe unghii) sau Lac tratament pentru protecția și îngrijirea unghiilor, Avril. Le poți găsi in magazinul online Eubio, categoria lacuri de unghii.

 1. Asigură-te că ai o alimentație bogată în proteine

Aportul suficient de proteine ajută la menținerea unghiilor (și a mușchilor) într-o stare bună. Un adult are nevoie de 0,8 g proteine per kilogram corp. De exemplu, dacă o persoană cântărește 65 de kilograme, necesarul zilnic de proteine este de 52g de proteine. Acesta poate fi obținut din surse animale (carne, ouă, peste, brânză, lapte), cât și din surse vegetale (linte, fasole, nuci, quinoa, soia).

 1. Biotina, un remediu pentru unghii de invidiat

Unghiile sunt formate din keratină, o proteină ce se găsește și în păr sau piele. Biotina (cunoscută și ca vitamina B7 sau vitamina H) susține nivelurile optime de keratină în organism [sursă 1]. În plus, biotina ajută și la bună funcționare a sistemului nervos. Biotina poate fi găsită în mod natural în alimente precum nuci și semințe, ouă gătite (cele crude împiedică absorbția biotinei în corp), avocado, somon, sardine, produse lactate, cartofi dulci și conopidă. O dietă dezechilibrată, săracă în biotină, conduce la apariția unghiilor fragile [sursă 2]. Dacă este nevoie, poți opta pentru un supliment cu biotină, la recomandarea medicului.

 1. Redu expunerea unghiilor la prea multa apă

Înmuiate prea mult în apă, unghiile devin moi, predispuse la rupere. [sursă 3] De aceea este recomandat să folosești mănuși atunci când speli vasele și să nu ții unghiile prea mult în apă atunci când faci o baie lungă. Spălatul prea des pe mâini duce la apariția unei afecțiuni denumite onicoschizie lamelară (se traduce prin exfolierea unghiilor pe lățimea lor). [sursă 4] Se întâlnește mai mult în rândul medicilor și asistentelor, dar odată cu pandemia de Covid-19, tot mai multe persoane se confruntă cu această afecțiune.

 1. Hidratarea este importantă

Secretul unghiilor, părului și a pielii frumoase este hidratarea organismului. Dacă nu este indicată înmuierea unghiilor în apă, în schimb este crucial să te asiguri că bei suficientă apă. Aportul zilnic necesar de apă este de aproximativ 2 litri/zi, echivalentul a 8 pahare de 250ml. Cantitatea necesară exactă variază de la persoană la persoană, în funcție de vârstă, greutate și factori externi. [sursă 5]

 1. Folosește uleiuri vegetale pentru hidratarea unghiilor

Că un remediu ușor și rapid, unghiile pot fi înmuiate în ulei de ricin, ulei de măsline, ulei de argan, bogate în vitamine și minerale. Toarnă puțin ulei într-un bol și ține unghiile înmuiate în el timp de 10 minute. Poți masă uleiul pe suprafață unghiilor pe cuticule pentru a ajută circulația sanguină. Pentru o hidratare și mai bună, fă acest lucru înainte de culcare și poartă mănuși pe timpul nopții. Efectul va fi wow!

 1. Cremele de mâini naturale sunt un ajutor de nădejde

Pe bază de plante, cremele de mâini naturale oferă darul hidratarii și îngrijirii mâinilor și a unghiilor. Poți folosi crema de mâini de fiecare dată după ce te speli pe mâini pentru a reface echilibrul hidrolipidic. Unghiile beneficiază și ele de acest tratament.

 1. Ai grijă la produsele de curățenie

Protejează-ți mâinile și, implicit unghiile, în timp ce faci curățenie prin purtarea unor mănuși de protecție. Detergenții și soluțiile de curățenie conțin substanțe chimice foarte dure, solvenți, ce pot afecta negativ unghiile tale.

 1. Nu folosi un dizolvant de unghii prea dur

Produsele de îndepărtare a lacului de unghii puternice, în special cele care conin acetonă, usucă unghiile, cuticulele și vârfurile degetelor, lăsându-le susceptibile la rupere și exfoliere. Încearcă un dizolvant fără acetonă sau nu utiliza deloc.

 1. Renunță la oja semipermanentă și la gelul acrilic în favoarea manichiurii tradiționale

Deși acestea sunt prezentate ca o alternativă ușoară pentru cei care au probleme cu creșterea unghiilor, utilizarea frecvența poate cauza decojirea unghiilor, ceea ce le slăbește. Dacă totuși îți plac foarte mult, încearcă să nu le folosești continuu.

Expunerea la lumina ultravioletă necesară pentru lacul cu gel a fost identificată ca un factor de risc pentru cancer, deși expunerea este mult mai mică decât cea pe care o obțineți cu echipamentele de bronzare UV. Expunerea îmbătrânește și pielea, cea care stă la baza unor unghii frumoase.

 1. Lasă unghiile să respire

Urmând aceeași linie, deși lacul de unghii arată frumos, unghiile tale trebuie să respire. Utilizarea constantă a lacului poate slabi unghia. După ce ai purtat ojă timp de aproximativ o săptămâna, îndepărteaz-o cu un dizolvant fără acetonă, apoi lasă unghiile fără ojă timp de o săptămână.

 1. Alege oje 7 free, cu ingrediente naturale

Oja 7 free este o ojă ce nu conține ingredient controversate, care s-au dovedit în timp a avea efecte negative asupra organismului. Această ojă nu conține formaldehidă, colofoniu, parabeni, ftalați, toluen, xylene, camfor. De exemplu, formaldehida din ojă sau din unele dizolvante de lacuri de unghii sunt atât de dure, încât usucă unghiile și le face să devină casante. O opțiune bună sunt ojele vegane 7 free de la Avril, un brand francez ce oferă cosmetice naturale la prețuri foarte bune.

 1. Igiena unghiilor joacă un rol esențial

        O igienă bună a unghiilor are avantajele ei. Unghiile lungi sunt mai predispuse să se rupă și să se agate de lucruri, în timp ce unghiile mai scurte sunt mai puțin probabil să fie ciupite, crăpate sau despicate, ajutând să le mențină puternice. Este important să ai grijă atât de unghii, cât și de cuticule. Pentru a păstra rolul de protecție a cuticulelor, este indicat că acestea să fie împinse cu ajutorul unor ustensile speciale, decât să fie tăiate.

 1. Pileste unghiile într-o singură direcție

Atunci când îți faci manichiură, pilește unghia într-o singură direcție, mai degrabă decât să pilești  înainte și înapoi. Eviți astfel despicarea unghiilor.

Urmează sfaturile de frumusețe de mai sus și unghiile tale vor arată din ce în ce mai bine.