Realizează o listă cu lucrurile de care ai nevoie înainte să mergi la cumpărături

Organizează-te puțin înainte să pleci la magazine, într-un tur de shopping. Întocmește o listă cu produsele alimentare, de îmbrăcăminte, de igienă personală și alte articole de primă necesitate. Completează lista cu o categorie de lucruri opționale, pe care ți le dorești pe termen lung, ca să vezi cât mai costă și dacă merită să lei iei în momentul respectiv.

Nu pleca la shopping când ți-e foame sau ai o stare de spirit negativă

Mănâncă înainte să pleci la cumpărături, ca să nu ai tentația de a umple coșul cu toate bunătățile pe care le vezi pe rafturi. Tristețea, dezamăgirile, stresul, oboseala pot să te determine să iei lucruri de care n-ai nevoie, doar ca o compensație emoțională.

Stabilește sumele pe care poți să le cheltuiești pentru diferite articole

Revizuiește bugetul disponibil pentru shopping și împarte banii pe categorii, ca să nu rămâi fără fonduri atunci când bifezi ultimele lucruri de pe listă. Gândește în perspectivă, ia în considerare și cheltuielile lunare cu facturi, rate, taxe ș.a. 

Compară prețurile între diferite magazine înainte de achiziția produselor

Folosește comparatoare de prețuri și accesează mai multe magazine online înainte să comanzi lucrurile de care ai nevoie. Vei găsi diferențe importante, care se transformă în economii la bugetul tău și implicit în surse pentru alte cumpărături.

Optează pentru shopping online, să economisești timp și bani

Alege să faci cumpărături online, pentru că este mai comod, mai ieftin și mai eficient. Nu mai pierzi timp pe drumuri, economisești banii de benzină, iar ofertele sunt diverse. Prețurile atractive și metodele de livrare convenabile (curier, easybox) reprezintă motive în plus să alegi această variantă.

Alege instrumente inteligente de plată, precum cardurile de cumpărături în rate fără dobândă

Poți să faci economii la shopping dacă plătești cu cardul de cumpărături. Ai rate fără dobândă* cu CardAvantaj, ca să eșalonezi cheltuielile așa cum îți convine. Faci shopping online și offline la peste 9500 de comercianți, în condiții avantajoase și la prețuri accesibile.

Urmărește reducerile, campaniile promoționale și discounturile la magazinele favorite

Utilizează cardul de cumpărături ca să beneficiezi de reducerile oferite de magazinele partenere și să participi la campanii promoționale cu premii și discounturi atractive. Setează-ți alerte la produsele care-ți plac și cumpără-le mai ieftin în perioadele de reduceri precum Black Friday.

Înscrie-te în programele de fidelitate ale retailerilor, ca să primești bonusuri și premii atractive

Bucură-te de bonusurile pe care le primești la fiecare tranzacție cu CardAvantaj și de opțiunea cashback la retaileri din toate domeniile. Primești înapoi un procent din sumele cheltuite și ai mai mulți bani pentru achizițiile viitoare.

Mergi la cumpărături împreună cu prietenii sau familia, ca să te sfătuiești cu ei înainte de achiziționarea produselor

Invită prietenii la shopping sau mergi împreună cu familia. Astfel ai cu cine să te consulți înainte de a face o achiziție importantă și alegi mai ușor articolele de care ai nevoie. Părerile lor te ajută când ești pe cale să cheltuiești prea mult. 

Optează pentru articole de calitate, pe care să le utilizezi o perioadă mai îndelungată

Nu alerga după chilipiruri, alege produse de calitate, care să reziste în timp. Astfel faci economii, pentru că nu mai este nevoie să cumperi alte lucruri după doar câteva luni. Cheltuiește inteligent, nu risipi banii, ci învață să-i investești în articole de valoare.

Ia în considerare soluțiile prezentate și economisește când faci shopping. Folosește carduri de cumpărături în rate fără dobândă, ca să beneficiezi de plăți eșalonate și discounturi atractive.

*Dobânda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.

Sursa foto: Shutterstock