Adaugă ani în viața laptopului tău în câțiva pași simpli

Întreținerea corectă a laptopului este diferit înțeleasă de la un utilizator la altul. Dar ce ne recomandă specialiștii să facem?

  1. Ridicarea capacului ținând de un colț

Cele mai multe modele de laptopuri sunt prevăzute cu un tip de capace subțiri și destul de flexibile. Mișcările repetate de îndoire a panoului provoacă dezlipirea marginilor sau pixeli morți chiar în partea de prindere.

  1. Poziționarea corespunzătoare pe birou

Apreciază o distanță sigură a laptopului față de marginea mesei, astfel încât să nu îl predispui la căderi accidentale. Orificiile de ventilație trebuie să rămână libere, astfel încât aerul cald dinăuntru să poată ieși la exterior. Îndepărtează fețele de masă, teancurile de maculatură și altele asemenea care obturează gurile de ventilație mai mici, cum sunt cele din spatele ecranului.

  1. Utilizează geanta de transport 

Investește într-un model de geantă de transport impermeabilă și dotată cu zone cu burete pentru protecție. Un model de geantă prea mic va provoca frecarea marginilor de la laptop, ceea ce accelerează uzura carcasei, alterând estetica exterioară a dispozitivului.

  1. Păstrează laptopul la o temperatură moderată

Temperaturile extreme dăunează serios capacității bateriei, scăzând durata de viața a aparatului. 

  1. Curăță laptopul periodic și folosește produse speciale

Șterge ecranul, touchpad-ul și carcasa cu produse speciale. Acumularea prafului pe gurile de ventilație și tastatură afectează funcționarea optimă a laptopului.

  1. Evită supraîncălzirea

Așezarea dispozitivului pe o suprafață moale blochează gurile de ventilație din partea inferioară. Sistemul de răcire nu primește suficient aer rece, fapt care are drept consecință supraîncălzirea.

Laptopul acumulează aer inclusiv prin tastatură. Ai grijă deci, să nu închizi capacul cât încă laptopul este pornit. Reține că supraîncălzirea deteriorează placa video, procesorul, hard disk-ul, deci ia toate măsurile de precauție ca să eviți acest lucru.

  1. Conectează-l doar la încărcătorul original

Dacă folosești un încărcător universal ieftin în ideea de a economisi bani, află că acest obicei compromite bateria și sistemul. Orice laptop este prevăzut cu anumiți parametri ai curentului de încărcare, pentru a nu risca distrugerea bateriei sau a plăcii de bază. 

  1. Verifică software-ul

Instalează software-ul din surse sigure, scanează periodic de viruși, folosește driveri originali și compatibili cu laptopul tău, elimină fișierele pe care nu le mai folosești și actualizările descărcate incomplet. Oferă-i laptopului tău produse de calitate cu ofertele OnLaptop!

  1. Transportarea laptopului în modul de hibernare

Dacă urmează să te deplasezi undeva cu tot cu laptop, folosește funcția de stop pentru a-l închide. Funcția de hibernare este utilă doar când ești la birou și ești în pauză, de exemplu.

     10. Utilizează prelungitoarele cu întrerupător

În plus, nu este indicat să ții permanent laptopul în priză. 

Aplică ghidul de sfaturi de utilizare pentru te bucura de investiția ta ani la rând fără întreruperi. Apelează la serviciile profesionale de reparații laptop și evită astfel daunele majore și reparațiile costisitoare pe viitor.