De Ziua Internațională a Îmbrățișărilor, îmbrățișează-ți iubitul, îmbrățișează-ți soacra, colegii (chiar și pe cei antipatici) și nu uita să-ți îmbrățișezi copiii în toate zilele anului. Iată și câteva adevăruri științifice despre îmbrățișări, conform site-ului Psychology Today.

Citește și: De ce ar trebui să-ți îmbrățișezi copilul mai des

Ziua Internațională a Îmbrățișărilor. Cât durează o îmbrățișare

O îmbrățișare durează, în medie, 3.17 secunde. Un studiu condus de Emese Nagy de la Universitatea Dundee a analizat îmbrățițări spontane dintre atleți și antrenori, competitori și suporteri în timpul Jocurilor Olimpice de vară în 2008.

Citește și: Azi e Ziua Internațională a Fericirii. Ce înseamnă și cum să ai o viață fericită

Ziua Internațională a Îmbrățișărilor. Oamenii se îmbrățișează de mii de ani

Într-un mormânt antic din Italia au fost descoperite două schelete ale unor oameni care se îmbrățișează. Se pare că datează de aproximativ 6000 de ani, din epoca neoliticului. Au fost numiți ”îndrăgostiții din Valdaro”. Au fost descoperiți într-un sit arheologic aflat lângă Mantua.

Ziua Internațională a Îmbrățișărilor. ”Iubiții din Valdaro” - Oamenii se îmbrățișează de mii de ani

Ziua Internațională a Îmbrățișărilor. ”Iubiții din Valdaro” – Oamenii se îmbrățișează de mii de ani

Ziua Internațională a Îmbrățișărilor. Cei mai mulți oameni îmbrățișează pe partea dreaptă

Cei mai mulți oameni încep îmbrățișarea cu un anumit braț, iar acesta este cel drept. Observația aparține cercetătorilor germani care au observat cum se îmbrățișează oamenii la aeroport la terminalul de sosiri sau plecări. Au mai analizat și filmări ale unor oameni care se îmbrățișează pe stradă. Pe stradă, 92% dintre ei au început îmbrățișarea cu brațul drept. La aeroport, doar 81% dintre persoanele analizate au făcut asta. Se pare că acest fapt este datorat emoțiilor mai puternice la revdere. Emisfera stângă controlează partea dreaptă a corpului și invers. Emisfera dreaptă este cea care guvernează emoțiile.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com, ScoopWhoop