Sex-shopurile din Occident au o ofertă tot mai variată în ultima vreme. Pe lângă obișnuitele jucării sexuale și lenjerie comestibilă, pe rafturi și-au făcut apariția și produse de înfrumusețare a vaginului.Pe cât de tentant sună penru femeile care vor să le facă o surpriză partnerilor, pe atât de periculoase, susțin ginecologii.

Vopseaua reflectorizantă pentru părul pubian

Cel mai cerut produs este vopseaua neon. Adică, un lichid colorant fosforescent, de culoare verde sau roz. Medicii avertizează că aceasta provoacă iritații sau chiar arsuri dacă nu este folosită corect sau dacă este folosită prea des. În mod normal, părul pubian revine la culoarea naturală după trei dușuri.

Creme și geluri care strâmtează vaginul

Produsele de tip gel sau cremă care pretind a strâmta vaginul sunt căutate mai ales de femeile care au născut. Medicii susțin că astfel de unguente minune nu există iar femeile se pun în pericol folosindu-le fără acordul unui medic.

Citește și: Dacă transpiri înseamnă că arzi multe grăsimi? Află adevărul

”Bombe” intravaginale cu sclipici și arome

O partidă de sex unică, suprinzătoare. Asta promite producătorul „bombelor cu sclipici și arome”. Acestea sunt niște capsule cu un gel aromat (cu diverse arome) și cu mult sclipici care se introduc în vagin, la momentul preludiului. Ele se dizolvă după câteva minute și se transferă pe organul partenerului de amor. Medicii susțin că „bombele” nu sunt omologate și sunt nesterile, ceea ce ar putea duce la infecții grave intravaginale.

Decoloranți pentru labii

Conform unui studiu realizat în SUA, printre cele mai mari nemulțumiri legate d epărțile intime ale femeile se află culoarea labiilor, consideraă prea închisă. La sex-shopurile din toată lumea există „înălbitori” pentru labii. Ginecologii avertizează însă că există decoloranți omologați care se aplică doritoarelor doar de personal specializat și produse de mântuială de vânzare la sex shop. Acestea din urmă trebuie evitate.

Parasolar pentru vagin

Oricât de ciudt ar suna, există parasolar pentru vagin. Este un dispozitiv de silicon pe care femeile îl folosesc peste Ocean ca să le protejeze de razele prea puternice ale soarelui sau de cele de la solar. Potrivit lor, pelicula de silicon ajută la protejarea părților intime împotriva îmbătrânirii precoce a zonei. Medicii susțin că este vorba doar despre un moft inutil.

Citește și: