Crig Copetas susține că liderul de la Kremlin are oameni care îi degustă mâncarea înainte de a o consuma. Mai mult decât atât, luna trecută Vldimir Putin și-a concediat toți angajații de la Kremlin, adică 1.000 de oameni, aducând în loc alții.

„Spălătorese, secretare, bucătari – o întreagă garnitură nouă de oameni. Evaluarea comunității de informații este că Putin este speriat”, susține Copetas în articolul publicat în The Daily Beast. Potrivit lui surselor lui Crig Copetas, Vladimir Putin este speriat mai ales de ideea că ar putea fi otrăvit.

De asemenea, unul dintre generalii care erau considerați apropiați ai liderului de la Kremlin a fost arestat și este interogat acum de FSB, serviciul de securitate al Rusiei.

De ce se teme Putin că va fi otrăvit

De-a lungul timpului, mai mulți dintre cei care s-au opus lui Vladimir Putin au fost otrăviți. De altfel, otrăvirea este metoda preferată de asasinare a serviciilor secrete din în rândul cărora a activat și Putin, scrie Craig Copetas.

Fostul agent Aleksandr Litvinenko, devenit disident, a murit în 2006, la Londra, otrăvit cu poloniu, un element radioactiv. Î

În 2018, fostul spion rus Serghei Skripal, aflat în Marea Britanie, abia a scăpat cu viață după otrăvirea cu neurotoxina noviciok, iar în 2020, Aleksei Navalnîi, liderul opoziției ruse, a supraviețuit unui atac cu noviciok atribuit serviciilor ruse.

Citește și: În ce constă rutina zilnică a lui Putin. Liderul de la Kremlin nu acceptă niciodată mâncare care nu a fost testată mai întâi și evită să bea alcool

Se cere expulzarea Alinei Kabaeva din Elveția. Iubita lui Putin trece prin clipe grele din cauza invaziei din Ucraina

xKaterina, fiica lui Vladimir Puțin, a fost părăsită de soț