Președintele Rusiei ne-a obișnuit cu imaginea unui bărbat robust, cu o musculatură bine definită și un trup lucrat ca la carte. Însă în ultimele imagini, surprinse în timp ce armata rusă ataca fără milă orașele Ucrainei, putem vedea un bărbat palid, cenușiu la față, și cu chipul și trupul mai degrabă umflate.

Vladimir Putin este bolnav?

Potrivit The Sun, pe 1 martie 2022, Kremlinul a publicat o serie de fotografii cu Vladimir Putin întâlnindu-se la Moscova cu guvernatorul Sankt Petersburg Alexander Beglov.

Russian President meets with St Petersburg Governor in MoscowSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 8În foarte scurt timp de la apariția acestora, internauții au remarcat imaginea palidă a liderului de la Kremlin pe care un utilizator Twitter l-a numit „cenșiu și umflat”.

„Un lider odată viguros/dinamic nu acum este decât o umbră palidă, agățată de o carismă care se estompează”, a observat un altul.

Chiar înainte de întâlnirea respectivă, una dintre cele mai prestigioase experte americane în politica față de Rusia, Fiona Hill, a speculat că Putin ar putea să nu să simtă bine.

„Putin nu arată atât de grozav, este cam umflat la față”, a declarat aceasta pentru Politico.

Fiona Hill a adăugat că se știe că Putin, în vârstă de de 69 de ani, are probleme cu spatele, dar că acum ar putea fi „ceva mai rău”.

„S-ar putea ca el să ia doze mari de steroizi sau ar putea fi altceva.”, a adăugat ea.

Imaginile au fost difuzate înainte ca Rusia să fie criticată pentru că bombardamentele asupra memorialul holocaustului Babyn Yar din Kiev.

Ce probleme de sănătate ar avea Vladimir Putin?

Putin este la fel de reținut în privința sănătății sale, precum este în privința locul în care se află.

Presa mondială l-a urmărit îndeaproape pe Putin în timpul pandemiei de Covid-19, deoarece s-a întâlnit de mai multe ori cu oameni care au fost ulterior testați pozitiv.

În septembrie 2021, liderul de la Kremlin chiar a fost forțat să se autoizoleze, după ce mai multe persoane apropiate lui au fost infectate cu COVID-19.

În ceea ce-l privește pe Vladimir Putin, au existat multe speculații cu privire la starea sa de sănătate de-a lungul anilor.

Potrivit The Sun, în 2015 anumiți oameni de știință au susținut că au identificat semne în mișcările lui Putin care ar putea indica faptul că acesta ar suferi de boala Parkinson.

Aceștia au remarcat că picioarele lui Vladimir Putin păreau să fie mereu în mișcare și că dădea impresia că are dureri pentru că strângea puternic cotiera unui scaun.

De asemenea, specialiștii au mai observat că degetele îi tremură în timp ce ține un pix.

Există, în plus, informații potrivit cărora președintele rus a fost tratat de cancer.

Analistul politic Valery Solovei a susținut că Putin a fost operat de cancer în februarie 2020, iar o altă sursă din Rusia a susținut pentru The Sun că președintele rus ar fi fost operat de cancer abdominal.

Vezi și: Vladimir Putin, dependent de operațiile estetice sau consumator de steroizi? Modificările fizionomiei și comportamentul agresiv al liderului de la Kremlin, explicate de specialiști

Ce spune Kremlinul

Rar se întâmplă ca oficialii de la Kremlin să comenteze asupra stării de sănătatea a lui Puțin. Însă în privința suspiciunilor că acesta ar avea Parkinson, oficialii au simțit nevoia să respingă ferm aceste afirmații, numindu-le „prostii absolute”.

În privința informațiilor despre lupta președintelui rus cu cancerul, Kremlinul nici nu le-a confirmat, nici nu le-a infirmat.

De asemenea, Kremlinul nu a comentat nici speculațiile din 2022, potrivit cărora Vladimir Putin este bolnav.

Citește și: Fabuloasa avere a lui Vladimir Putin: de la palate luxoase și până la o toaletă de 56.000 de euro

xVladimir Putin și-ar fi mutat membrii familiei într-un „oraș subteran” din Siberia, conceput pentru a supraviețui unui război nuclear

xEle sunt fetele secrete ale liderului de la Kremlin. Ce (nu) se știe despre copiii lui Putin