Doina Lehaci a învins cancerul când medicii nu îi mai dădeau nicio speranță. Doi ani de zile a luptat cu boala cumplită, a suferit operații chinuitoare și a făcut chimioterapie. Cu toate acestea, tumorile i-au invadat pelvisul, iar medicii i-au mai dat de trăit doar câteva luni. În schimb, familia a încurajat-o să lupte. În ultimul an de boală, Doina și-a schimbat radical regimul alimentar. A renunțat la carne și la dulciuri și a adoptat o dietă bazată pe legume. Dar, mai presus de toate, s-a rugat mult la Dumnezeu pentru sănătatea ei și pentru liniștea familiei. În mod miraculos, speranțele i-au fost împlinite și azi Doina este o femeie sănătoasă. „N-am întâlnit un asemenea caz în aproape 40 de ani de carieră”, declara chirurgul Sorin Hîncu, pentru ”Monitorul” de Suceava, după ce a urmărit evoluția bolii. Nu poate explica prin ce minune cancerul a dispărut complet din organismul bolnavei, dar speră ca cercetările ulterioare să îi ofere o soluție pentru toți cei care se confruntă cu această maladie.

Speranța și încrederea, aliați împotriva cancerului

Vindecările spontane sunt foarte rare, dar nu imposibile. Cazul Doinei Lehaci din Suceava nu este singurul. Oncologul american Dirk Douglas, care a analizat în cariera sa peste treizeci de cazuri de remisie a tumorilor, consideră că bolnavii au mai multe șanse să se vindece de cancer, decât să câștige la lotto. Poveștile lor ne dau speranță, chiar dacă sunt puține și imposibil de explicat. Știința și medicina nu au găsit încă un răspuns și nu ne pot oferi rețeta sănătății. În schimb, au fost analizați mai mulți factori care au ajutat pacienții vindecați. Cercetătorul japonez Hiroshi Oda crede că șansele cele mai mari le au bolnavii care și-au schimbat radical viața. Pacienții care au adoptat o alimentație sănătoasă, cei care au ales activități sportive ușoare și un trai echilibrat au reușit să lupte cu boala și să capete mai multă încredere în forța lor interioară. Un tonus bun și un psihic puternic ajută întotdeauna bolnavul. Medicii oncologi sunt convinși că atitudinea pozitivă și speranța puternică sunt cei mai buni aliați ai celor care au învins cancerul.

Explicații posibile

Cauzele cancerului sunt greu de găsit, de aceea nici vindecarea lui nu este posibilă deocamdată. Cu toate acestea, cercetătorii au câteva soluții. S-a descoperit că sarcina și nașterea au ajutat, în câteva cazuri, la vindecarea cancerului mamar. Schimbarea echilibrului hormonal a dus la remisia tumorilor, iar pacientele s-au însănătoșit. În alte cazuri, virușii au fost cei care au distrus cancerul. Bolnavi cu metastaze s-au însănătoșit în câteva săptămâni, după ce au contactat o boală virală, precum pojarul sau gripa. Cercetătorii de la Clinica Mayo au cercetat acest aspect și au salvat deja o pacientă, bolnavă de mielom, un cancer al măduvei osoase, injectându-i virusul pojarului modificat genetic. Virusul a blocat dezvoltarea celulelor canceroase și a ajutat sistemul imunitar să le distrugă.

Corpul uman se repară singur

Dr. Andrew Weil, unul dintre pionierii medicinii integrative, consideră că ființa umană este înzestrată cu puterea de a se vindeca singură. El atrage atenția că beneficiem de un sistem complex de apărare și vindecare care poate ”repara” cancerul și bolile incurabile, așa cum repară rănile obișnuite. Din experiența dr. Weil, credința pacientului joacă rolul cel mai important, fie ea de natură religioasă sau nu. Fenomenul Lourdes a pus multe întrebări de-a lungul anilor. La faimosul sanctuar din Franța, unde s-a arătat Fecioara Maria, se spune că au avut loc 67 de vindecări spontane în 150 de ani, certificate de o comisie formată din teologi și cercetători. Aproape 80% dintre bolnavii însănătoșiți prin minune au fost femei, știut fiind faptul că sunt mult mai profunde în credința lor decât bărbații. Tuberculoza, scleroza în plăci, paraliziile, handicapurile severe și cancerele dureroase sunt câteva dintre bolile pentru care oamenii au cerut ajutorul divinității. Alte 1.600 de cazuri au fost înregistrate în întreaga lume în ultimul secol, cu pacienți de vârste și naționalități diferite, cu orientări religioase diverse. În multe situații, credința în Dumnezeu, oricare ar fi el, a dat putere bolnavilor. Rugăciunea le-a vindecat sufletul și a făcut miracole asupra trupului.

sursa foto: 123rf.com