Personalități putred de bogate care au totul: iubire, strălucire, nemurire. Au realizat lucruri extraordinare, au avut iubirea a milioane de fani și totuși au pierdut totul! Ca mulți alții dintre noi, și ei pot face greșeli care costă scump.

Marvin Gaye… I Heard It through the Grapevine

În lumea R&B, Marvin Gaye, prințul Motown, este un adevărat geniu muzical. Are milioane de fani în întreaga lume, și mai bătrâni și mai tineri, pentru că muzica lui nu are vârstă. În anii de glorie, Marvin Gaye înregistra hit după hit și a inspirat o pleiadă de artiști și muzicieni cu melodiile sale atât de populare.

În pofida succesului și a sumelor uriașe care veneau din difuzarea cântecelor sale, Marvin Gaye s-a trezit în preajma vârstei de 40 de ani falit și distrus. Avea peste 9 milioane de dolari datorii, pensii alimentare mari de plătit după două divorțuri și o relație dureroasă și abuzivă cu tatăl lui care, în cele din urmă, îi aduce moartea.

Sărac lipit, Marvin Gaye este nevoit să se întoarcă în casa părinților, după ce ani de zile trăise în lux și cunoscuse viața unei vedete strălucitoare. Dar în casa părinților erau cele mai crunte amintiri: bătăi cumplite, abuz fizic, abuz emoțional, biciuiri și jigniri crunte din partea unui tată care nu l-a dorit niciodată.

Membru al unei secte religioase, tatăl lui Marvin și-a disciplinat copiii cu biciul și bătaia cruntă, iar la vremea respectivă nimeni nu le putea lua apărarea copiilor săi. În cele din urmă, drogat și cu mințile pierdute, tatăl abuziv îl împușcă de trei ori în piept pe Marvin, care moare la vârsta de numai 45 de ani.

Judy Garland… Dorothy prin lumea Vrăjitorului din Oz

Cunoscută în întreaga lume drept micuța Dorothy din ”Vrăjitorul din Oz”, Judy Garland a fost o adevărată stea la Hollywood. Vocea ei minunată și rolurile pe care le-a interpretat i-au adus faima și iubirea multor fani, dar și o avere impresionantă. Cu toate acestea, de banii ei s-au bucurat mai degrabă așa numiții manageri angajați să îi protejeze investițiile.

Nefericită în dragoste și victimă a abuzului de droguri, Garland moare la 47 de ani înglodată în datorii. Printr-un efort imens, fiica ei, Liza Minelli, reușește să îi plătească datoriile și să îi reabiliteze numele. Judy Garland este amintită azi drept una dintre cele mai mari actrițe și cântărețe care a schimbat universul Hollywood.

Mickey Rooney… sute de filme și spectacole

Rooney este o adevărată legendă a filmului american. A jucat în 300 de producții, a fost actor și producător și una dintre cele mai importante figuri din era filmului mut. Cariera lui s-a întins pe nouă decenii, iar în anii 1930 era cel mai bine plătit actor al acelei perioade. Mickey Ronney a fost prolific în filme, dar și în viața privată, fiind căsătorit cu 8 soții (prima fiind Ava Gardner) și având 9 copii.

În pofida sutelor de roluri pe care le-a avut, în pofida spectacolelor pe care le-a jucat pe Broadway și a turneelor care aduceau milioane de dolari, Rooney s-a declarat falit de două ori în viață și avea tot timpul probleme cu banii din cauza pasiunii lui pentru jocurile de noroc.

El a murit în 2014 sărac lipit, la 93 de ani, după ce zeci de ani a trăit ca o adevărată vedete și a adus încasări de milioane industriei divertismentului de la Hollywood. După moartea sa, locuința în care a trăit a fost evaluată la numai 18.000 de dolari, iar familia nu a avut bani nici măcar să îl înmormânteze. Copiii care s-au ocupat de înmormântare au apelat la mila publică pentru a oferi tatălui lor onorurile pe care le merita.