Indiferent de vârstă, există câțiva pași pe care trebuie să-i urmezi obligatoriu, pentru a întreține corect zona feței și a gâtului. Printre aceștia se află demachierea tenului, pe care trebuie să o faci atât dimineața, pentru a elimina compușii rezultați în urma proceselor metabolice de peste noapte, dar mai ales seara, pentru a îndepărta machiajul, surplusul de sebum și impuritățile depuse în timpul zilei. De asemenea, aplicarea unei creme hidratante și a uneia cu factor de protecție solară sunt esențiale pentru ca procesul de îmbătrânire a pielii să fie mult diminuat.

O dată cu trecerea timpului, apar modificări la nivelul pielii, de aceea este important să folosești produse cosmetice adaptate noilor nevoi.

Frumusețea la 30 de ani

Este vârsta la care pot apărea primele riduri fine, așa că trebuie să începi să-ți cumperi o cremă pentru zona conturului ochilor. E primul produs cosmetic pe care specialiștii recomandă să-l ai în vedere, deoarece de folosirea acestuia depinde cum va arăta pielea ta când vei avea 50 de ani. Ai grijă, însă, nu alege creme cu efect anti-îmbătrânire, deoarece au ingrediente prea puternice pentru pielea ta de la 30 de ani. De asemenea, crema de noapte aplicată în fiecare seară, după ce tenul a fost demachiat, va face parte din ritualul tău de îngrijire.

Cum te îngrijești la 40 de ani

Ridurile încep să se accentueze, mai ales în colțurile gurii și între sprâncene, de aceea o cremă antirid este esențială. E recomandat să folosești și un ser, de obicei din aceeași gamă cu crema, pe care să-l aplici înainte de aceasta. Trebuie să fii atentă, în această perioadă, și la zona gâtului și a decolteului. Tot acum pot apărea pete pigmentare, iar efectele unei nopți nedormite sau ale expunerii la soare fără protecție se văd imediat și nu dispar ca la 20 de ani. Ai grijă de tine, bea multă apă, folosește măști faciale, fă mișcare și nu exagera cu expunerea la soare.

Frumusețea la 50 de ani

Modificările hormonale se văd și la nivelul pielii, aceasta își pierde elasticitatea, se subțiază, ridurile se adâncesc, așa că e nevoie de o îngrijire complexă, adaptată tipului tău de ten. Crema cu puternic efect hidratant este foarte importantă. Completează cu una antirid sau cu efect de lifting, în variante de zi și de noapte. E recomandat să alegi produse dermatocosmetice din farmacii și, o dată ce le-ai găsit pe cele potrivite tenului tău, să le folosești minimum șase luni și apoi să încerci altele, dacă vrei o schimbare.

Ingrediente antirid

Există câteva ingrediente pe care le poți avea în vedere atunci când alegi un produs antirid. Iată care sunt cele mai importante, în opinia specialiștilor în frumusețe. Retinolul este un derivat al vitaminei A, conținut de anumite creme. Folosește produse cu retinol doar noaptea, deoarece, în contact cu soarele, pot apărea pete pigmentare! Alte ingrediente: vitaminele A, C și E cu efect antioxidant, coenzima Q10 pentru ridurile fine din jurul ochilor, colagen și elastină pentru riduri vizibile.

Testează înainte de a folosi un produs nou!

Ai citit despre o cremă că face minuni și vrei imediat să mergi să o cumperi? Specialiștii recomandă să testezi întotdeauna înainte de a face o alergere. Fiecare ten este diferit și nu știi cum va reacționa pielea ta la un produs nou. Cere o mostră și fă acasă un test. Aplică o cantitate mică pe antebraț, lasă să acționeze 24 de ore și, dacă pielea este intactă, fără să fi apărut vreo iritație sau roșeață, crema este potrivită pentru tine. Dacă vezi orice reacție, renunță și încearcă altceva! Vei evita astfel atât să dai bani degeaba pe o cremă, cât și să te confrunți cu o reacție alergică nedorită, care nu dispare foarte repede!

Citește instrucțiunile cu atenție!

Gândește-te că tenul tău are nevoie de cea mai bună îngrijire. Dar nu exagera cu produsele cosmetice! Dacă vezi că la 30 de ani au apărut câteva linii fine, nu cumpăra cea mai puternică cremă antirid. Pielea va reacționa imediat și va respinge ingredientele de care ar avea nevoie, de fapt, peste 20 de ani. Indiferent de vârstă, citește cu atenție instrucțiunile de pe fiecare produs și, foarte important, nu cumpăra niciodată o cremă fără să știi cu exactitate ce tip de ten ai. Nu folosi produse pentru ten uscat, dacă ai tenul mixt, sau produse pentru ten gras, dacă pielea ta este uscată.

Foto: 123rf