Dacă a trecut un an și nu ți-ai mai scurtat părul, acum e momentul să o faci. Recomandat este să mergi să tai vârfurile o dată la câteva luni. În cazul în care acestea sunt despicate pe o lungime de mai mulți centimetri, chiar trebuie să mergi la salon să le tai. Dacă sunt doar puțin despicate, ține cont de câteva sfaturi și încearcă unele remedii naturale care vor reda sănătatea părului tău. Iată câteva dintre ele.

Folosește uleiuri pentru păr!

Poți cumpăra un ulei pentru păr din magazinele de produse cosmetice – există chiar și ulei pentru vârfuri despicate – sau poți folosi uleiuri naturale. Uleiul de cocos, de măsline, de migdale și cel de argan sunt printre cele care fac minuni pentru păr. Aplică-le pe vârfuri și ai grijă la cantitate. Doar câteva picături, pe care le încălzești în palme și apoi masezi părul.

Vârfuri despicate? Uită de ele cu o mască de păr cu gălbenuș de ou!

Amestecă un gălbenuș de ou cu 3 linguri cu ulei de măsline și o lingură cu miere. Amestecă bine toate ingredientele și apoi aplică pe părul umed. Pune o cască de duș și lasă să acționeze 20 – 25 de minute. Spală-te pe cap cu apă călduță și cu produsele pe care le folosești în mod obișnuit. Poți folosi această mască de două ori pe săptămână.

Citește și – 5 tipuri de măști pentru părul uscat, cu efect rapid

Extract de aloe vera

Un alt produs natural care hrănește părul și îi reface structura este aloe vera. Folosește gel de aloe vera (îl găsești în magazinele cu produse naturiste) pe toată lungime părului. Lasă-l să acționeze un sfert de oră, apoi spală-te pe cap cu apă călduță și un șampon cu o compoziție cât mai naturală.

Nu te pieptăna când ai părul ud!

Contează foarte mult ce faci după ce te speli pe cap. Nu freca părul cu prosopul! E una dintre greșelile frecvente care duc la deteriorarea firelor de păr. Absoarbe surplusul de apă cu prosopul și lasă părul să se usuce liber. De asemenea, nu te pieptăna cât e părul ud. Încercând să-l descurci, nu vei face decât să rupi firele de păr.

Nu folosi în exces instrumente de coafat cu aport de căldură!

Un alt obicei care duce la despicarea vârfurilor este să folosești în exces placa de păr, ondulatorul sau foehnul. Limitează folosirea acestora doar când ai neapărat nevoie și utilizează întotdeauna un produs de protecție termică.

Foto: 123rf

Citește și – Trucuri utile pentru un păr frumos, sănătos și bogat