Așadar, ce trebuie să conțină bagajul juniorului?

Medicamente și creme de protecție solară

Mai ales dacă cel mic are o alergie sau o altă afecțiune și ia medicamente specifice, neapărat trebuie să le ai la tine. Observația este valabilă și în cazul cremelor și a altor loțiuni, având în vedere că produsele pentru adulți nu sunt recomandate unui copil. Nu uita de produsele pentru plajă, de la cremele protectoare (crema de protecție solară și loțiunea de după expunerea la soare) și spray-urile repelente pentru insecte, mai ales că e destul de improbabil ca țânțarii să nu vă dea de furcă. 

Nu uita de ochelarii tai de soare și nici de ai micuțului. În privința lor, să nu faci rabat de la calitate, căci reprezintă mai mult decât un accesoriu: principalul lor scop este să vă protejeze ochii de razele solare. Având în vedere contextul actual, nu uita de dezinfectanți de mâini, șervețele umede și, desigur, măști de protecție, care, desigur, nu vor fi folosite la plajă sau în apă, dar vei avea nevoie de ele în spații închise, precum și în piețe și alte locuri aglomerate. Dacă ai un bebeluș, ar fi absurd să îi impui această regulă, însă dacă ai un copil preșcolar sau care deja e elev, este important să îi explici de ce e important să se conformeze regulilor, mai ales că, începând cu 14 septembrie, orele la școală se vor desfășura față în față.

Jucării pentru plajă

În afară de prosop, rogojină, pălărie, șapcă, saboți sau șlapi, să nu uiți seturile de jucării pentru plajă: lopățică, găletușă, diferite forme geometrice, precum și colacul pentru plajă și aripioarele. E drept, le poți găsi și la fața locului, dar la un preț semnificativ mai mare și poate vei fi nevoită să aștepți la o coadă infernală, având copilul în brațe. Și nu mai trebuie să îți amintim că răbdarea micuților chiar este una limitată.

Acareturi pentru activități recreative

Când copilul tău are deja câțiva anișori, atunci îl cunoști deja foarte bine, știi ce îi place și ce nu, de ce are nevoie în momentele în care se plictisește. În acest sens, nu uita acasă cărțile de colorat, cariocile, slime-urile, kendama, mingea, cărțile de povești interactive, laptopul colorat cu funcții interactive care îl ajută să învețe numerele și o limbă străină. Fii sigură că ți le va cere din senin și va fi greu să îl faci să înțeleagă că mai trebuie să aștepte pentru a le avea.

Încearcă să nu te stresezi prea mult și să pui pe o hârtie ce ai de rezolvat, pentru ca mai apoi să debifezi ce ai reușit să faci și să te pregătești de binemeritata vacanță.

Sursă foto: unsplash.com 

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu elefant.ro