CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Originar din Asia Centrală, usturoiul era cunoscut de egipteni încă din anul 4500 înainte de Hristos. Aceştia îl includeau în raţia alimentară a sclavilor care lucrau la piramide pentru a le întări imunitatea și a rezista la muncile grele pe care le aveau de făcut. Aşadar, beneficiile şi proprietăţile medicinale ale usturoiului sunt cunoscute de foarte mult timp. De-a lungul vremii el şi-a făcut un renume în prevenirea multor afecţiuni, de la răceli banale până la boli grave.

Știai că în Antichitate usturoiul era recomandat în tratamentul a peste 60 de boli?

Usturoiul și beneficiile lui pentru organism

Usturoiul are o serie de efecte benefice pentru organismul uman. Crud, poate fi folosit pentru a trata simptomele acneei, dar există şi dovezi că este un foarte bun adjuvant pentru hipercolesterolemie. Pe lângă rolul deosebit în buna funcţionare a sistemului cardiovascular, usturoiul are un puternic efect antibiotic, contribuie la procesul digestiei şi ofera protecţie contra agenţilor cancerigeni. Introducerea cu regularitate a usturoiului în alimentaţie ajută la asigurarea bunei funcţionări a organelor aparatului digestiv, la consolidarea rezistenţei faţă de agresiuni microbiene şi virotice, la regenerarea normală a dermei şi la menţinerea tenului frumos. Aceste efecte sunt date de cele 200 de substanţe active pe care le conţine: vitamine, minerale, aminoacizi, enzime. Principalul component activ al usturoiului este alicina, substanţă cu un puternic efect antibiotic.

Usturoiul arde grăsimile

Medicina populară recomandă usturoiul mai ales în cazuri de hipertensiune şi obezitate. Usturoiul conţine uleiuri speciale care ajută la curăţarea organismului de grăsimi. El este şi un bun diuretic natural.

Usturoiul – cum să îl consumi

Pentru a beneficia de efectele lui din punct de vedere terapeutic, este recomandată consumarea sa în stare proaspătă. De aceea, atunci când găteşti trebuie să-l adaugi la sfârşit, pentru a nu se fierbe. Este bine pentru organism ca în fiecare zi să mănânci cel puţin un căţel de usturoi crud. O altă formă de consum este ca mujdei sau tăiat mărunt la sosuri sau mâncare.

 Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci usturoi pe stomacul gol

Obiceiul de a consuma usturoi pe stomacul gol nu este de ieri de azi, iar străbunicii noștri îi cunoșteau eficiența din vremuri străvechi. Iată ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci un cățel de usturoi pe stomacul gol:

-scade tensiunea arterială și este excelent pentru persoanele hipertensive.

-te protejează de bolile cardiovasculare și reglează circulația sângelui.

-consumul de usturoi pe stomacul gol scade riscul de a face tromboza, varice si hemoroizi.

-pune în acțiune ficatul pentru tot restul zilei, eliberează organismul de toxine și este excelent în diete.

-previne cancerul căilor digestive.

-previne ateroscleroza.

-combate afecțiunile respiratorii: bronșite cronice, rinite, gripă, efizem pulmonar, tuse spastică sau convulsivă, astm bronșic, răgușeală, guturai.

-previne diareea infecțioasă.

-cercetătorii americani susțin că usturoiul consumat zilnic timp de o lună scade colesterolul total în proporție de 30%.

 

Atenție!

Mamele care alăptează nu trebuie să consume usturoi, deoarece acesta alterează laptele şi-i poate provoaca sugarului colici.

Sursa foto:123rf