Pentru a putea preveni expunerea semnificativă la radiații urmați acești pași simpli:

Găsiți un adăpost

– Intrați în cea mai apropiată clădire pentru a evita radiațiile. Cărămida sau betonul sunt cele mai bune.

– Îndepărtați hainele contaminate și ștergeți sau spălați pielea neprotejată dacă ați fost afară după ce au sosit precipitațiile radioactive. Evitați să vă atingeți ochii, nasul și gura, dacă este posibil. Nu folosiți șervețele dezinfectante pe piele.

– Mergeți la subsol sau la mijlocul clădirii. Stai departe de pereții exteriori și de acoperiș. Încercați să mențineți o distanță aproximativ 2 metri față de persoanele care nu sunt din familie.

Rămâneți înăuntru

– Stați înăuntru timp de 24 de ore, cu excepția cazului în care autoritățile locale oferă alte instrucțiuni. Continuați să practicați distanțarea socială și purtați mască.

– Nu plecați pentru a ajunge la un alt adăpost unde se află ceilalți membri ai familiei. Dacă au găsit unde să se adăpostească trebuie să rămână acolo. Reuniți-vă mai târziu pentru a evita expunerea la radiații periculoase.

– Țineți animalele de companie înăuntru.

Rămâneți conectați

– Accesați orice media disponibilă pentru informații oficiale, cum ar fi când este sigur să ieșiți și unde ar trebui să mergeți.

– Radiourile care funcționează cu baterii și cu manivelă vor funcționa după o detonare nucleară.

– Telefonul mobil, mesajele text, televiziunea și serviciile de internet pot fi întrerupte sau indisponibile.

Citește mai departe pe aici.

Vezi și: Rusia amenință din nou! Serghei Lavrov spune că, dacă ar fi să aibă loc un al treilea război mondial, acesta ar implica arme nucleare şi ar fi distructiv

xVladimir Putin și-ar fi mutat membrii familiei într-un „oraș subteran” din Siberia, conceput pentru a supraviețui unui război nuclear