Yulia Chernitskaya este mama a patru copii care a fost nevoită să-și părăsească casa, țara și tot ce avea în Odessa pentru a fugi din calea războiului și pentru a-și duce copiii într-un loc sigur. Aceasta a ajuns în România și povestea ei a devenit virală după ce a izbucnit în lacrimi când un român i-a oferit 200 de lei într-o benzinărie. Acum, ucraineanca s-a fotografiat într-un hotel de lux din București.

Yulia Chernitskaya era o profesoară de fitness cunoscută în Ucraina, având peste 100.000 de urmăritori pe pagina ei de Instagram. Povestea ei a devenit cunoscută și în România după ce a avut o postare virală în care le-a transmis conaţionalilor săi cum a fost ajutată de un român cu 200 lei.

Ucraineanca face tot ce-i stă în putință pentru a-și proteja copiii și a ținut să le mulțumească tuturor românilor pentru ajutorul oferit.

272251082_4773541429350476_7895130870143848460_nSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 10

”Toți românii sunt foarte săritori! Mulțumesc tuturor”, a scris Chernitskaya pe Facebook.

Yulia a pus pe Facebook Story, o imagine realizată într-un hotel de lux din centrul Bucureștiului. Ea s-a fotografiat în liftul hotelului împreună cu copiii săi, iar pe imagine a scris „Schimbarea situației”.

Hotelul se află printre cele care au oferit locuri de angajare pentru refugiații ucraineni, mai ales pentru că aici s-au refugiat și mulți din bogaţii Ucrainei. Astfel, marile hoteluri de lux din București caută oameni cunoscători de limba ucraineană sau rusă.

Yulia Chernitskaya a povestit pe rețelele de socializare că a izbucnit în plâns când un român i-a oferit 200 de lei. Totul s-a întâmplat într-o benzinărie, unde un bărbat i-a oferit două bancnote de câte 100 de lei când a observat că maşina pe care conducea avea nevoie de număr de Ucraina.

„Nu mi-am putut stăpâni lacrimile”, a scris Yulia pe contul ei de Facebook. A primit nu mai puţin de 43.000 de aprecieri şi peste 400 de comentarii.

”Acești bani i-ai primit de la un bărbat de 60-65 de ani într-o benzinărie, când am ieșit și mă îndreptam spre mașină după ce achitasem un plan. El și-a șters parbrizul și m-a întrebat în română ‘Ucraina?’, ‘Ucraina’, i-am răspuns. Probabil m-a așteptat când a văzut numărul de Ucraina. Și-a deschis portofelul, mi-a dat 100 de lei și a spus ‘glorie Ucrainei!’. Am început să plâng. Am refuzat să iau bani, mai ales că am văzut că avea o mașină veche. Însă el și-a deschis iar portofelul și mi-a mai dat 100 de lei, mi-a spus că sigur am nevoie.

Nu mi-am putut stăpâni lacrimile. Până la urmă, nici nu știa că am 4 copii care mă așteaptă. Și bine că nu i-am spus, că sigur își golea portofelul. Am vrut să-l îmbrățișez, dar nu m-a lăsat. Dacă acest om îmi citește postarea trebuie să știe că a ajutat o mamă a patru copii. Am stat în tăcere în mașină, mi-am șters lacrimile și nu puteam înțelege. Așa ceva?!”, a postat Yulia Chernitskaya, vineri, mesajul său viralizându-se imediat.

De când a ajuns în România, Yulia le-a mulțumit prin postările ei tuturor românilor pentru ajutorul pe care i l-au acordat în aceste momente grele, fiind recunoscătoare pentru tot.