Garsonierele de închiriat în București sunt cele mai căutate de chiriași datorită preturilor mici. În Capitală, costul lunar pentru o cameră, cu baie și bucătărie, opțional balcon, este cuprins între 130 și 300 de euro, în funcție de zonă, suprafață și utilități.

Cele mai ieftine garsoniere de închiriat în București sunt în cartierele Titan, Rahova și Drumul Taberei.

Garsoniere de închiriat până în 180 de euro

În funcție de buget și de preferințele pentru zonă, garsoniere ieftine de închiriat în București se găsesc în partea de sud, în cartierele Titan, Pantelimon și Rahova, dar și în vestul Capitalei, în Drumul Taberei și Militari.

Prețul variază în funcție de zonă, dar și de suprafață. Cu aceiași bani, poți opta pentru o zonă cu mijloace de transport în comun în apropiere, dar ca spațiu, nu va depăși 20-25 de metri pătrați.

Sunt la mare căutare garsonierele din apropierea stațiilor de metrou, unde prețul crește semnificativ tocmai din acest motiv. Titan este cartierul cu metrou și cu prețuri mici pentru chirie. De exemplu, incă mai găsești garsoniere mobilate și utilate, aproape de metrou, care se închiriază cu 180 de euro. Dar trebuie să te grăbești.

În Drumul Taberei, prețurile se învârt în jurul a 160-180 de euro, însă cea mai spațioasă garsonieră la acești bani nu are mai mult de 25 de metri pătrați.

În Ferentari, însă, poți găsi garsoniere și mai ieftine de atât, dacă nu te deranjează zona sau faptul că are puține îmbunătățiri. Nu vei scăpa însă de achitarea unei luni în avans și a uneia drept garanție.

O altă modalitate de a sta într-un loc cu bani puțini este mansarda. Mulți proprietari își închiriază mansardele în regim de garsonieră și cele mai multe au intrări separate. Pentru o astfel de cameră, doar cu baie, prețul este de circa 120 de euro pe lună.

Cele mai căutate zone pentru închirierea de garsoniere în București

În ciuda prețurilor, mulți dintre cei care caută să închirieze o garsonieră se orientează în funcție de mijloacele de transport în comun pe care le au la dispoziție. Zonele cele mai căutate rămân Titan, Dristor, dar și Militari, zona Politehnica și Leu, toate fiind cartiere cu magistrale de metrou.

În general, imobilele aflate în apropiere de stații de metrou, tramvai sau autobuz sunt cele mai scumpe. Prețurile scad cu cât blocurile sunt mai în marginimea acestora. Prețul scade și cu cât blocul este mai vechi sau la un etaj superior, iar un alt criteriu care stabilește cu cât se închiriază o garsonieră îl reprezintă mobilierul nou și utilități precum mașină de spălat sau cuptor cu microunde.

Dacă ți-ai stabilit deja un buget și cauți garsoniere ieftine de închiriat în București, ia-ți timp la dispoziție să analizezi care sunt nevoile tale și la ce ești dispus să renunți pentru un preț mai mic: o zonă mai bună în favoarea mobilierului nou sau utilități de ultimă generație, dar un imobil care presupune să mergi câteva minute bune pe jos până la cel mai apropiat mijloc de transport în comun. Și așteaptă-te ca prețul să crească de pe o zi pe alta, când studenții se întorc la cursuri.