Tânăra angajată la televiziunea de stat a scandat ”Fără război! Opriți războiul!” în timp ce afișa un mesaj similar și trecea prin cadrul colegei sale, intrând astfel în direct. Televiziunea a oprit transmisia imediat și a schimbat cadrul și știrea.

Aceasta a fost dusă imediat în arest, iar marți dimineață a anunțat pe Twitter că a fost eliberată din arest și plasată în arest la domiciliu.

„După o noapte grea în arest, am fost eliberată și acum pusă în arest la domiciliu”, a scris Ovsyannikova pe Twitter.

Marina-OvsiannikovaSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6

„Nu știu ce se va întâmpla cu mine în curând. Avocatul meu mi-a spus că s-ar putea să risc o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 10 ani, conform codului penal. Nu regret. Am nevoie totuși de susținerea voastră”.

„Nu regret ce am făcut. Oricare ar fi consecințele, o voi considera ca pe o onoare”, a mai scris pe Twitter, marți la prânz, Marina Ovsyannikova.

La scurt timp de la postările făcute de Marina Ovsyannikova, pagina acesteia de Twitter nu a mai putut fi accesată.

Marina Ovsyannikova, editor al televiziunii de stat ruse Rusia 1, a transmis luni un mesaj anti-război în direct, în spatele unei colege care transmitea știrile oficiale de la Kremlin.

Reacția Kremlinului

Secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, a numit drept „huliganism” acțiunile angajatei Channel One, Marina Ovsyannikova, care a apărut în studio în timpul unei transmisiuni în direct cu un afiș împotriva războiului dus de Putin în Ucraina.

”În ceea ce privește această fată, acesta este huliganism. Canalul TV și cine ar trebui să se ocupe de asta. Aceasta nu este o chestiune de pe agenda noastră”, a spus Peskov la solicitarea jurnaliștilor de a comenta acțiunile angajatului Channel One, Ovsyannikova, relatează Interfax.

La o întrebare clarificatoare dacă Ovsyannikova este în prezent anchetată, Peskov a răspuns: „Există anumite departamente, organisme care se ocupă de asta. În plus, transmisia în direct a oricărui canal TV este o dimensiune specială și o responsabilitate deosebită, mai ales pentru cei care lucrează acolo. Aici cuvântul pentru toată lumea este cu greu potrivit.”

Descriind activitățile Channel One, Peskov a spus că este „un brand, precum canalele noastre TV de top”. „Acesta este un brand de informații de înaltă calitate, la timp, foarte prompt și obiectiv”, a conchis Peskov.